U ljetnom redu letenja zadarska zračna luka imat će 70-ak linija

ZADAR - Radovi za prilagodbu šengenskom režimu u Zračnoj luci Zadar su pri kraju i uskoro kreće nova sezona letenja. U ljetnom redu letenja od 26. ožujka ukupno će iz Zadra biti 70-ak linija.

U nedjelju 26. ožujka u Zračnoj luci Zadar započinje nova sezona letenja. Radovi na preuređenju infrastrukture za ulazak u novi šengenski režim pri kraju su, kao i uređenje dodatnih aneksa zgrade u kojima će biti smješteni međunarodni dolasci i odlasci tzv. Non-Schengen putnika.

Dva aneksa na postojeću zgradu putničkog terminala kontejnerskog su tipa, ističe glasnogovornik ZL-a Zadar Nikola Barać, te privremeno rješenje do početka izgradnje nove zgrade koju nastoje pripremiti za kraj ovogodišnje ljetne sezone letenja.

Novi Schengen režim svim zračnim lukama, pa tako i zadarskoj, uvelike će olakšati protok putnika s obzirom da velika većina putnika neće morati prolaziti kontrolu putovnica, već samo zaštitni pregled, piše Zadarski list.

U zimskom redu letenja, trenutno imaju svakodnevne letove Croatie airlines za Zagreb i Pulu, a u ljetnom redu letenja od 26. ožujka to će se drastično promijeniti i tada će ukupno imati 70-ak linija.

Od novih kompanija ove godine dolazi Scandinavian (S.A.S.) s linijom za Kopenhagen, zatim People’s za St. Gallen i AeroItalia za Forli. Što se tiče Ryanaira, oni u ljetnom redu letenja nude 46 linija, a do sada su u ponudi i tri nove linije i to za talijanski Milano Malpensa (MXP), njemački Munster i poljski Rzeszow.

Također, ove godine imaju i dvije nove domaće linije hrvatske aviokompanije Trade air za Rijeku i Osijek.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Uz veliku investiciju Zračna luka Zadar priprema se za Schengen i porast prometa
Zračna luka Zadar priprema se za Schengen i rast prometa uz investiciju od 2,2 milijuna eura u preuređenje dodatnih aneksa putničkog terminala i proširenje piste, što će dovršiti do ljetnog reda letenja 26. ožujka kada zračne luke i službeno ulaze u šengenski režim, kažu za Hinu iz