1 min. čitanja

U Komajima u Konavlima održana još jedna Kokamova festa

U Komajima u Konavlima održana još jedna Kokamova festa
Foto: Pixabay

KONAVLE - Vinogradari i vinari u Komajima u Konavlima okupljeni u udruzi Kokam ponovo su nakon dvije godine u radosnijem i veselijem ozračju na svoj uobičajen način proslavili spomendan svoga zaštitnika Svetoga Vinka i tom festom uz simboličnu rezidbu vinove loze označili početak nove vinogradarske i vinarske godine.

Ujedno su po ustaljenom ceremonijalu sa spomenika vinovoj lozi u središtu Komaja skinuli petlitarski bocun s vinom koji je tu postavljen na blagdan blagovijesti 25. ožujka prošle godine. Slijedila je kušnja tog vina iz vinice predsjednika udruga Đura Penda, a jedna se boca po tradiciji koja traje već 24 godine spremila u arhiv.

Okupljanje i veselica kojoj je nazočio i načelnik općine Konavle Božo Lasić počela je i nastavila se u vinariji obitelji Crvik uz dobro jelo i piće a za dobro raspoloženje pobrinuli su se Antun Toto Rilović sa svojim sastavom i harmonikaš Nikša Kusalić. Zapjevala se i pjesma posvećena svetome Vinku koja je zaštitni znak svih Kokamovih festa.

Svima okupljenima i načelniku Lasiću riječi dobrodošlice uz čestitke i želje za napredak konavoskog vinogradarstva i vinarstva uputio je doajen konavoskog vinarstva ugledni vinar i počasni predsjednik Kokama Andro Crvik, prenosi Hrvatski radio Radio Dubrovnik.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.