1 min. čitanja

U Jadrtovac uloženo više od 20 milijuna kuna

U Jadrtovac uloženo više od 20 milijuna kuna
Foto: Facebook

JADRTOVAC – Na području naselja Jadrtovac kod Šibenika izgrađena je kanalizacijska i rekonstruirana vodoopskrbna mreža s kućnim priključcima ukupne duljine 9.257,74 m te izgrađena nova crpna stanica. Na novu mrežu ukupno će biti spojena 163 objekta, a vrijednost investicije u Jadrtovcu iznosi 20 milijuna i 700 tisuća kuna.

Jadrtovac, u kojem su završeni radovi komponente C u sklopu projekta Aglomeracija Šibenik, danas su obišli šibenski gradonačelnik Željko Burić, u pratnji direktora Vodovoda i odvodnje d.o.o. Frane Malenice.

– Šibenik je jedan od prvih gradova u Hrvatskoj koji uspješno završava vrlo kompleksan i važan infrastrukturni projekt, a to je Aglomeracija. Hvala mještanima na strpljenju koje su iskazali za vrijeme izvođenja radova. Osim ekološke komponente projekta, završetkom radova u Jadrtovcu je podignuta i razina komunalne opremljenosti mjesta. Uz radove na Aglomeraciji, Grad Šibenik je ovdje tijekom prošle i ove godine izveo radove vrijedne 463.500,00kn – kazao je ovom prilikom gradonačelnik Burić.

Radove su obilazili i predstavnici Mjesnog odbora na čelu s predsjednikom Predragom Bumbakom koji se zahvalio Gradu Šibeniku i Vodovodu i odvodnji d.o.o. na suradnji.

– Izgradnja kanalizacije preduvjet je za daljnji razvoj mjesta zbog čega je za nas ovaj projekt od iznimne važnosti. Zbog blizine Morinjskog zaljeva i ljekovitog blata ovdje su sada moguća dodatna ulaganja u zdravstveno-turističku infrastrukturu – istaknuo je Bumbak.

Direktor Vodovoda i odvodnje d.o.o. Frane Malenica izvijestio je o stanju projekta Aglomeracije na ostalim gradilištima te je istaknuo kako je od ukupno planiranih 82.6 kilometara iskopa završeno 78.3, što predstavlja 94,9 posto ukupne realizacije.

– Pri kraju smo s radovima u Brodarici, južno od Jadranske magistrale, te na otoku Krapnju. Na Brodarici, sjeverno od Jadranske magistrale završeno je više od 90% planiranih radova te je ostalo za položiti oko 2.300 m instalacija – istaknuo je Malenica.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.