1 min. čitanja

U zadarsku Gaženicu uplovio posljednji kruzer ove sezone, koncesionar zadovoljan

U zadarsku Gaženicu uplovio posljednji kruzer ove sezone, koncesionar zadovoljan
Foto: Zadar International Port Operations

ZADAR - S 15. studenim završila je sezona velikih kruzera uplovljavanjem Aidablu, broda kompanije Aida Cruises, u Gaženicu.

- Aidablu je stigao sa 1871 putnikom i 695 člana posade, doznaje 057.info od Rebeke V. Pevec, generalne menadžerice Zadar International Port Operations koji je dobio koncesiju na putnički terminal u Gaženici.

Do sada je u Gaženici bilo 82 uplovljavanja kruzera s ukupno 122 630 putnika i 53 190 članova posade. Taj promet je, prema njezinim riječima, puno bolji u odnosu na prethodne dvije godine. Još kada se tome doda popunjenost kapaciteta brodova sa 76 posto s obzirom na COVID mjere koje su kruzing kompanije primjenjivale, znajući kako je to kada je industrija bila zaustavljena, onda je zadovoljstvo sezonom još i veće.

Za generalnu menadžericu koncesionara, sezona ipak nije gotova jer ima, kaže, nekoliko brodova u Mediteranu koji bi možda mogli promijeniti rutu i doći u Zadar gdje ih čeka slobodna luka i usluga. Priprema se i nova sezona za koju se zna da će 11 puta u Gaženici biti pod dva kruzera.

Kruzing sezona u Zadru nastavlja s malim kruzerom Athena koji od 21. studenog dolazit će svaki tjedna do kraja prosinca.

I dok je koncesionar ZIPO odgovoran za kruzing promet u Gaženici, Lučka uprava Zadar (LUZ) je nadležna za njihovo pristajanja u Zadarskom kanalu i uz Istarsku obalu. Iz LUZ-a su objavili podatke o prometu putnika na tim krstarećim hotelima do 30. rujna 2022. godine.

Promet putnika s brodova na kružnim putovanjima u periodu od 1. siječnja do 30. rujna 2022. godine na područjima kojima upravlja Lučka uprava Zadar bio je 119.990 sa 119 brodova. Prosječni broj putnika po brodu iznosio je 1.008.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.