1 min. čitanja

U Dubrovniku otvorena izložba "Kako smo se nekad zabavljali"

U Dubrovniku otvorena izložba "Kako smo se nekad zabavljali"
Foto: Regionalni dnevnik screenshot

DUBROVNIK - Kako je 70-tih i 80-tih godina prošlog stoljeća izgledala zabava koju će tadašnji mladi Dubrovčani dugo pamtiti, sad iz prve ruke mogu provjeriti i mlađe generacije, i to na izložbi pod nazivom "Kako smo se nekad zabavljali".

Muzej crvene povijesti u subotu 18. veljače u svom novouređenom galerijskom prostoru otvorio je izložbu pod nazivom 'Kako smo se zabavljali'. Izložba će kroz niz različitih tema prikazati bogatstvo i nijanse noćnog i zabavnog života Dubrovnika 70-ih i 80-ih godina prošlog stoljeća.

U ova dva desetljeća nastali su uspješni rock-bendovi, otvarale su se prve diskoteke, formirale brojne vokalno-instrumentalne grupe, a paralelno se razvijao i jačao turizam koji je jednako tako utjecao na razvoj ponude noćnog i zabavnog života grada. Neizostavne su bile proslave dočeka nove godine, kao i brojne organizirane maškarate.

- S autorima izložbe, Marijetom Radić i Ivanom Lujom, naši su sugrađani sukreirali izložbu i tako oživjeli sjećanja na „dobra stara vremena“ u kojima zabave nije nedostajalo bez obzira na uzrast i glazbeni ukus. Ovom izložbom prisjetit ćemo se plesnjaka na taracama hotela Babina kuka, Uvale Lapad, diskoteka Tezej, Bakhus i Aquarius, ali i spomenuti veljuna u Gradskoj kavani, kao i elegantnih dočeka novog ljeta u hotelima poput Excelsiora ili Argentine - navode iz Muzeja crvene povijesti.

Likovni postav zajedno s kustosima potpisuju Kristina Mirošević i Krešo Glavinić.

Izložba ostaje otvorena do 15. svibnja 2023.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.