1 min. čitanja

U Dubrovniku krenuli zimski charter letovi, gosti dolaze iz cijele Europe

U Dubrovniku krenuli zimski charter letovi, gosti dolaze iz cijele Europe
Foto: HTV screenshot

DUBROVNIK - Dubrovački turizam, velikim dijelom avioturizam, tako najviše ovisi o zračnim vezama, odnosno o ljetnom redu letenja. Kad sezona završi, koncem listopada, promet bude i 90 posto slabiji nego za vrijeme ljeta. Ipak, ove godine će dubrovački aerodrom imati posla i zimi. Počeo je program zimskih charter letova, koji će dovoditi umirovljenike iz čitave Europe.

Prvi zrakoplov zimskog charter programa sletio je na dubrovačku pistu. Gosti, većinom Nijemci, jedva su čekali doći na odmor.

- Željeli smo upoznati Hrvatsku, ostajemo dva tjedna - govori Anya iz Njemačke.

- Jako dobro, jako ugodno, let je brzo prošao, iz Hamburga - dodaje Asthrid.

- Prvi puta dolazim ovdje, i nadam se da će mi se puno svidjeti - ističe Brighitte.

Ove zime, odmor u dubrovačkoj luci će biti kraći nego inače: nakon rupe zbog pandemije, nastavlja se program zimskih charter gostiju.

- Danas je taj prvi let, prva forma će trajati do 12 mjeseca, ta prva forma je do 4. 12., a kasnije se nastavlja opet u veljači, do početka lipnja. Želim se najprije zahvaliti, tu je 50 tisuća sjedala - navodi Viktor Šober, direktor Zračne luke Dubrovnik.

Polovica svih putnika dolazi iz Njemačke, a radi se o umirovljenicima: gostima koji troše i rado putuju van one glavne turističke sezone.

- Ostalih 50 posto iz svih europskih gradova. Imamo Veliku Britaniju, Norvešku, Švedska, Dansku. 95 posto je rasprodano, za prvi period od 12 mjeseca je oko 99 posto rasprodano. Čak imamo par datuma koji su prekoračili broj sjedala - ističe direktor turističke agencije Akkan Mahmut, za Regionalni Dnevnik.

- Svakako nam puno znači da taj zimski period počinje biti popunjen. Gospodin Akkan je rekao da je to možda malo, ali za nas nije malo; kad nemate zimi gotovo nikoga tih 50 tisuća turista nama znači jako puno - dodaje Šober.

A osim charter letova, Dubrovnik će tijekom zime, uz Zagreb, izravno biti povezan s Barcelonom, Londonom i Istanbulom.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.