1 min. čitanja

U dubrovačkom akvatoriju plovi strani ratni brod

U dubrovačkom akvatoriju plovi strani ratni brod
Foto: Shipspotting

DUBROVNIK – U dubrovačkom akvatoriju proteklih je dana uočen strani ratni brod, a kako za DuList navode iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, riječ je o stranom ratnom brodu FGS ‘BAD RAPPENAU’, mornarice Savezne Republike Njemačke.

Brod je u sastavu stalne skupine NATO protuminskih brodova 2 (Standing NATO Mine Countermeasures Group 2 – SNMCMG2) te sudjeluje, navode iz Ministarstva, u provođenju zajedničkih aktivnosti s pomorskim snagama Flote Hrvatske ratne mornarice. Brod ima Odobrenje Ministarstva obrane za uplovljavanjem i boravkom u unutarnjim morskim vodama Republike Hrvatske i boravkom u luci Gruž.

Nakon što je tri dana boravio u Gružu u rutinskom posjetu, od 11. do 13. travnja boravi u unutarnjim morskim vodama Republike Hrvatske u akvatoriju Elafitskih otoka i Neretvanskog kanala gdje se provodi zajednička aktivnost s pomorskim snagama Flote Hrvatske ratne mornarice.

– Informacija o uplovljavanju i boravku broda u unutarnjim vodama Republike Hrvatske i boravak u luci Gruž – Dubrovnik dostavljena je Lučkoj kapetaniji Dubrovnik, VTS Hrvatskoj i VTS centru Dubrovnik – navode iz Ministarstva.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.