2 min. čitanja

U Dioklecijanovim podrumima otvoren 46. Praznik cvijeća

U Dioklecijanovim podrumima otvoren 46. Praznik cvijeća
Foto: Unsplash

SPLIT - U ponedjeljak je u Dioklecijanovim podrumima otvoren 46. Praznik cvijeća. Manifestacija se održava do 26. ožujka na dvije lokacije sa više različitih tematskih programa.

Tradicionalna gradska manifestacija Praznik cvijeća, kao i prošle godine, stiže kao najava proljeća i nadolazeće turističke sezone. Kao takva je ove godine prepoznata od grada Splita i proglašena manifestacijom od posebnog značaja.

Sam naziv 'Flowers & fashion' najavljuje da se radi o međunarodnom događanju, ali i najavljuje ovogodišnju temu.

Naime, ugostit će se dizajnere cvijeća i floriste iz Španjolske, Italije, Mađarske, Slovenije i Poljske, koji će timskim radom zajedno s kolegama floristima iz cijele Lijepe naše aranžirati prostorije Dioklecijanovih podruma.

Cjelokupne aktivnosti odvijati će se pod rukovodstvom Simona Ogrizeka, predsjednika Florinta - međunarodne organizacije cvjećara.

Ove godine će izložba prezentirati aktualnu modu te će se tijekom tjedna održati više modnih tematskih večeri. Na ovaj način cilj je prezentirati i druge obrtničke zanate, osim samih cvjećara - održat će se revija frizura te dvije večeri modnih revija modnih dizajnera iz Splitsko-dalmatinske županije.

U sklopu Praznika cvijeća održat će se edukativna prezentacija za cvjećare na temu Uskrsa koju će održati renomirani europski floristi, stoji na stranicama Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije.

U sklopu Praznika cvijeća, po drugi puta zaredom održat će se Forum Sekcije cvjećara Hrvatske obrtničke komore gdje će se na panelu pod naslovom 'Cvjeta li cvjećarstvo u Hrvatskoj - sadašnjost i budućnost' raspravljati o aktualnoj situaciji u cvjećarskoj struci.

Praznik cvijeća i ove godine će se održati na prostoru Rive, gdje će se odvijati prigodna prodaja koja na simboličan način ima humanitarni karakter, gdje će proizvođači s područja Siska, Gline, Petrinje i Topuskog prodavati cvijeće i sadnice. To je prilika za direktnu pomoć proizvođačima sa potresom pogođenih područja!

Na Rivi će se održati i 'handmade' sajam, koji se odvija u suradnji sa firmom Žnjan d.o.o. gdje će sudjelovati OPG-ovi, domaće radinosti, pčelari i proizvođači meda, proizvođači prirodne kozmetike na bazi cvijeća, ljekovitog bilja.

Program 46. Praznika cvijeća - 'Flowers & fashion' dostupan je OVDJE, dok nadopune i izmjene programa možete pratiti na Facebook stranici događaja.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

VIDEO Proljeće u Splitu počelo je sa sajmom cvijeća i začinskog bilja
Iako Split u ponedjeljak nije obasjalo Sunce, posjetitelja na sajmu cvijeća nije nedostajalo. Mnogima je najljepše doba godine proljeće koje je također idealno za sadnju omiljenog cvijeća i začinskog bilja. Vrijeme sadnje naravno ovisi o vrsti biljke i vremenskim uvjetima. Proljeće je odli…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.