1 min. čitanja

U BIH NE ODUSTAJU Podigli kaznenu prijavu protiv ministrice vanjskih poslova zbog Pelješkog mosta

U BIH NE ODUSTAJU Podigli kaznenu prijavu protiv ministrice vanjskih poslova zbog Pelješkog mosta
Foto: Goran Leš

Ugrožava li Pelješki most izlaz Bosni i Hercegovini prema otvorenom moru? Ako pitate tamošnju Bosansku stranku (BOSS) itekako ugrožava. Toliko im smeta Pelješki most da su podnijeli čak i kaznenu prijavu protiv vlastite ministrice vanjskih poslova Biserke Turković.

Turković je prema mišljenju BOSS-a kriva jer nije savjesno odradila svoj posao i zaštitila interese BIH pa je prijavljena za kazneno djelo Nesavjesnog rada u službi. Gradnja Pelješkog mosta sporna je političarima u Bosni i Hercegovini jer ne postoji obostrana suglasnost za njegovu gradnju, a Ministarstvo vanjskih poslova trebalo je, prema mišljenju stranke BOSS, poslati prosvjednu notu Hrvatskoj, što nisu učinili, piše Klix.

Foto: Twitter

– Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija dokazuje izdaju BiH jer je u svom odgovoru na zastupničko pitanje istaknuo da Ministarstvo vanjskih poslova BiH nije uputilo notu Hrvatskoj iz razloga što bi se o tome trebalo izjasniti Predsjedništvo BiH. Zaboravljaju da je slanje note Hrvatskoj, ali i tužba protiv Hrvatske Međunarodnom sudu za pravo mora u Hamburgu, zasnovano na službenim stavovima BiH kojima se ne dozvoljava gradnja Pelješkog mosta, a posebno iz razloga što nisu utvrđene pomorske granice BiH s Hrvatskom – istaknuo je predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.

Podsjeća kako odluka Predsjedništva BiH iz 2007. godine i Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH iz 2017. godine, pravno formalno obvezuje Ministarstvo vanjskih poslova BiH na djelovanje u zaštiti granica i interesa BiH, neovisno oddjelovanja sadašnjeg izdajničkog saziva Predsjedništva BiH.

Ministrica vanjskih poslova BIh zasad se nije oglasila o kaznenoj prijavi.

K.B.

PROČITAJTE JOŠ:

URNEBESNO PISMO Pomoćnik ministra BiH našem portalu: „Dajte nam more!“
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.