1 min. čitanja

Završna konferencija projekta TEMPUS u Bariju - Kako udahnuti novi život povijesnim lukama Solin, Ravenna i Rijeka

Završna konferencija projekta TEMPUS u Bariju - Kako udahnuti novi život povijesnim lukama Solin, Ravenna i Rijeka
Foto: Tamara Šljivo

BARI - Kako udahnuti novi život povijesnim lukama Solin, Ravenna i Rijeka, valorizirati njihovu kulturno-povijesnu baštinu te iz istodobno staviti u funkciju razvoja gospodarstva i kulture, tema je završne konferencije "Unesimo novi život jadranskim lukama" u okviru međunarodnog projekta TEMPUS (TEMPorary USes as start-up actions to enhance port (in)tangible heritage) koja se upravo danas održaje u Bariju.

Sudionici konferencije, predstavnici devet organizacija - projektnih partnera iz Italije i Hrvatske tom će prigodom raspravljati o projektima lučke uprave o čemu će govoriti Francesco Di Leverano, menadžer AdSPAMM-a i o privremenoj uporabi luka kao početka procesa poboljšanja lučke (ne)materijalne baštine na koju temu će izlagati Anna Uttaro, stručnjakinja za učenje u urbanim i tehnološkim poljima.

Posebna pažnja ukazat će se trima pilot lokacijama projekta TEMPUS - lukama Ravenna, Solin i Rijeka. O novom životu luke Ravenna, odnosno postavci temeljenoj na kontejnerima u sjedištu Agrarian Consortium govorit će Saveria Teston (CNA Ravenna), o budućnosti poslovnih prostora u nekadašnjoj zgradi Nogometnog kluba Solin Ivana Tokić (Grad Solin), a o korištenju luke Rijeka i lučke baštine kao privremene pozornice Suzana Belošević Romac (Grad Rijeka). Zanimljivo izlaganje na temu Predstavljanja web platforme "Moja lučka baština: Urbana regeneracija lučke baštine na Jadranskom moru" imat će Michele Mazzali (ITC-CNR). Moderatorica skupa je Loredana Modugno (ITC-CNR).

Na konferenciji će biti preedstavljeni pobjednici "INNOVATHONA", otvorenog natjecanja inovacija, svojevrsnog "maratona ideja" provedenog od  7. -9. ožujka 2023. godine istovremeno u Ravenni, Solinu i Rijeci tijekom kojega su sudionici, odnosno timovi mladih ljudi osmišljavali inovativne projekte oslanjajući se na svoje tehničko znanje, kreativnost, duh prilagodbe, vještine rješavanja problema i timski rad kako bi pronašli zajednička rješenja za novi poduzetnički i gospodarski život triju pilot luka projekta Tempus. Sve projekte ocjenjuje i proglašava najbolji međunarodni žiri sastavljen od predstavnika projektnih partnera iz Hrvatske i Italije.

Konferenciju možete pratiti online OVDJE.

Sponzorirani sadržaj

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.