1 min. čitanja

Turistički vodiči Korčule i Šibenika zajedno u projektu "Pričam baštinu, živim baštinu"

Turistički vodiči Korčule i Šibenika zajedno u projektu "Pričam baštinu, živim baštinu"
Foto: Gradski Muzej Korčula

Udruga turističkih vodiča „Mihovil“ Šibenik, u suradnji s Društvom turističkih vodiča Korčule, provodi projekt „Pričam baštinu, živim baštinu “, a dio programa će se održavati 2. i 3. ožujka u Korčuli.

Projekt ima za cilj educirati turističke vodiče, učenike, turističke i javne djelatnike o važnosti naslijeđa i mogućnosti valorizacije naše kulturno-povijesne baštine, sa svrhom rasta kvalitete ponude i razvoja kulturnog turizma. U projektu sudjeluju brojni pridruženi partneri Šibensko- kninske županije te Turistička zajednica Grada Korčule, objavili su iz Gradskog Muzeja Korčula.

Tijekom boravka turističkih vodiča iz Šibenika, uz upoznavanje s kulturnim nasljeđem Korčule i stručno vođenje Stanke Amadeo, predviđena su i predavanja u Gradskom muzeju Korčula, pod nazivom „Nematerijalna baština svuda oko nas“, a održat će ih kustosica Sani Sardelić. Otvorena su za javnost.

Program je odobren i sufinanciran u sklopu natječaja Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske kroz Javni natječaj za sufinanciranje projekata udruga u turizmu u 2023.

I.N.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.