1 min. čitanja

Turisti se otrovali hranom pa inspekcija zatvorila hotel u poznatom ljetovalištu - Među gostima ima i Hrvata

Turisti se otrovali hranom pa inspekcija zatvorila hotel u poznatom ljetovalištu - Među gostima ima i Hrvata
Foto: Pixabay

BUDVA - Crnogorska turistička inspekcija zatvorila je jutros hotel “Loza” u Budvi, nakon što je više desetaka turista jučer zatražilo liječničku pomoć zbog trovanja hranom koju su konzumirali u navedenom hotelu.

Među otrovanim turistima 12 je Hrvata, a lokalni mediji javljaju da su svi turisti sada dobrog zdravstvenog stanja i da će uskoro biti pušteni na kućno liječenje.

Ovo je inače osmi put u nekoliko mjeseci da je navedeni hotel zatvoren zbog sanitarnih razloga.

- Zapečaćene su sve smještajne jedinice u hotelu, restoran i kuhinja. Dakle, cjelokupni objekt - izjavila je za Portal RTCG ravnateljica Uprave za inspekcijske poslove Ana Vujošević. Istaknula je da su prethodnih sedam puta s hotela nezakonito skinuti inspekcijski pečati te da je to prema crnogorskom zakonu kazneno djelo.

Što je uzrok trovanja zasad se ne zna. Uzroci su poslani na analizu. Na Twitteru se o ovom slučaju oglasio i crnogorski ministar zdravlja u tehničkoj vladi Dragoslav Šćekić, koji je napisao kako su crnogorske zdravstvene ustanove "brzo i odgovorno pružile neophodnu zdravstvenu zaštitu" unesrećenim turistima.

Gosti koji su boravili hotelu Loza sada su većinom smješteni u drugim hotelima u Budvi o trošku crnogorskog ministarstva gospodraskog razvoja i turizma.

J.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.