1 min. čitanja

Turisti na Krku morali vući kofere izvan aerodroma jer je autobusima ulazak postao preskup

Turisti na Krku morali vući kofere izvan aerodroma jer je autobusima ulazak postao preskup
Foto: Novi list / Screenshot

KRK - Turisti na Krku morali su vući kofere do izlazne rampe jer je autobusima ulazak na aerodrom postao preskup, objavio je Novi list uz snimku na kojoj se vidi skupina ljudi kako po cesti na suncu vuče kofere.

Ovo je nastavak priče koja se u medijima pojavila ovih dana. Naime, cijene parkiranja za prijevoznike u Zračnoj luci Rijeka drastično su narasle, ponegdje i preko 1000 posto u odnosu na lani. Zračna luka Rijeka se, da ne bude zabune, nalazi na otoku Krku.

Predstavnici Obrtničke komore Primorsko-goranske županije, Udruge hrvatskih putničkih agencija i Turističke zajednice Kvarnera u petak su tako na konferenciji za novinare zatražili ukidanje ovogodišnjeg cjenika parkiranja za prijevoznike u Zračnoj luci Rijeka.

Zatražili su vraćanje prošlogodišnjih cijena budući da su i sami cijene usluge prijevoza putnika za ovu godinu formirali na temelju lanjskog cjenika, koji je bio na snazi do prošlog mjeseca. Međutim, cijene parkiranja početkom travnja značajno su povećane, i to, kako tvrde, bez ikakve najave ili obrazloženja iz uprave Zračne luke, što sada ugrožava njihovo poslovanje.

"Ovo ruši konkurentnost destinacije"

Emil Priskić, predsjednik županijske Obrtničke komore, istaknuo je da su cijene ulaska i parkiranja vozila u Zračnoj luci značajno rasle, u nekim slučajevima preko sto posto, a u najdramatičnijim i preko tisuću posto, u odnosu na prošlu godinu.

Prema riječima predsjednika Udruge hrvatskih putničkih agencija Tomislava Faina, novi cjenik parkiranja za prijevoznike u Zračnoj luci Rijeka posljedica je potpunog nerazumijevanja turističkog sektora od uprave Zračne luke.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.