2 min. čitanja

Trsteno nakon više od 15 godina dobilo butigu

Trsteno nakon više od 15 godina dobilo butigu
Foto: Boris Kačan

TRSTENO - Ovo je velika stvar za Trsteno, ali i okolna mjesta zbog blizine magistrale. Trgovina će još veće značenje imati tijekom turističke sezone.

Predsjednik Mjesnog odbora Trsteno Antun Bošković objasnio je zašto iznimno značajna ova butiga.

- Ona će osim Trstenog opskrbljivati i druge krajeve. Prema njoj će gravitirati stanovnici Brsečina, Dubravice, Majkova.. Ona je zapravo uz samu magistralu, i to je prva butiga od Slanoga do Zatona tako da će obuhvatiti više toga. Bit će iznimno bitna u ljetnim mjesecima, tijekom turističke sezone kada je pojačan promet. Trsteno ima i autokamp i brojne apartmane tako da će nam ovo poboljšati turističku ponudu - kazao je Bošković dodavši kako će biti lakše i mještanima koji neće ići za svaku sitnicu u Zaton ili u grad.

Naznačio je kako se uvijek tražila lokacija za butigu, a nedavno je Studenac postigao dogovor s obitelji Bender u čijem je vlasništvu prostor, piše Dubrovački dnevnik.

- Ovo je velika stvar za mjesto. Imat ćemo mi i druga ulaganja. U sklopu europskog projekta, kojemu je bio partner Grad Dubrovnik, izradila se pojata u Arboretumu i nju će do sezone dati u najam u ugostiteljske svrhe kao kafić i suvenirnica. Tako će Trsteno pored trgovine dobiti i kafić do ljetnih mjeseci. Nadamo se početku radova na Vili Nardelli gdje bi se mogli otvoriti neki novi sadržaji. Osim toga razgovaramo i s Gradom Dubrovnik da se asfaltira cesta Trsteno - Orašac. Tu se može voziti i bicikla, a svakako će nam dobro doći u slučaju ljetnih prometnih kolapsa. Trsteno će s ovim novitetima tijekom ljetnih, ali i zimskih mjeseci imati bolju ponudu za mještane i goste - zaključio je Antun Bošković, predsjednik Mjestnog odbora.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Za rad u dućanu na otoku javilo se 40 ljudi iz cijelog svijeta, a onda je nastao neočekivan problem | | Morski HR
Na otočiću Sestrunju, koji je od Zadra udaljen petnaest kilometara, prije tri godine zatvorena je jedina prodavaonica. Oglas za djelatnika u prodavaonici, koji je objavljen još 2019. godine
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.