2 min. čitanja

Treći po redu Hrvatski ronilački kongres okupit će eminentne stručnjake iz područja ronjenja, ekologije, znanosti i sporta

Treći po redu Hrvatski ronilački kongres okupit će eminentne stručnjake iz područja ronjenja, ekologije, znanosti i sporta
Foto: Plava promocija

SPLOIT - Plava promocija organizira III. Hrvatski ronilački kongres u suradnji sa Splitsko-dalmatinskom županijom, Turističkom zajednicom splitsko-dalmatinske županije, Ronilačkim klubom HRVI Nemo-Adriatic i DC Marco Polo uz podršku Hrvatske turističke zajednice koji će se provoditi 17. i 18. ožujka 2023. godine u Splitu.

Kongres će okupiti ronilačku populaciju iz svih dijelova Republike Hrvatske i regije, a provodi se pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta, Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, Ravnateljstva civilne zaštite Ministarstva unutarnjih poslova i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Foto: Plava promocija

Treći hrvatski ronilački kongres s međunarodnim sudjelovanjem provodi se u cilju razmjene znanja i iskustva s kolegama u struci, a obrađivat će brojne aktualne teme izravno vezano uz segment ronjenja, praćenje trendova u ronjenju ne samo kao sportskoj aktivnosti nego u ronilačkom turizmu, ronjenju u službama spašavanja, ronjenju kao gospodarskoj aktivnosti, zaštita podmorja, zdravstveni aspekt ronjenja, unaprjeđenje poslovnih procesa u ronilačkom turizmu digitalnim alatima te digitalizacija, modernizacija ronilačke ponude i promocija na svim razinama.

Kongres će okupljati relevantne stručnjake iz različitih područja i segmenata rada; profesore, liječnike, znanstvenike, sportaše, rekreativce, volontere, službe spašavanja i dr. dok je ove godine naglasak na službe spašavanja, promociju te digitalizaciju ronilačke ponude jer osim što je generator predsezone i posezone, ronjenje je jedan od boljih i unosnijih turističkih proizvoda te daje dodanu vrijednost ukupnoj turističkoj ponudi, a još uvijek nije u cijelosti iskorišteno.

U sklopu ronilačkog kongresa, 19. ožujka 2023. godine provodit  će se nekoliko ekoloških akcija čišćenja podmorja u kojima će sudjelovati sudionici i posjetitelji kongresa s ciljem ukazivanja na globalni problem onečišćenja podmorja i podizanja razine svijesti o važnosti očuvanja okoliša i prirode.

Kongres će sadržavati i izložbeni prostor gdje će izlagači iz ronilačke industrije prezentirati najnovije usluge, proizvode i tehnologije iz Hrvatske i inozemstva dok se ujedno nastoji podići interes dionika turističkog sektora za područje ronilačkog turizma.

Prijave na kongres moguće su OVDJE, a za dodatne informacije organizatore je moguće kontaktirati putem maila: info@plava-promocija.com

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.