2 min. čitanja

Traže se volonteri za očuvanje bjeloglavih supova na Cresu, Krku, Plavniku i Prviću!

Traže se volonteri za očuvanje bjeloglavih supova na Cresu, Krku, Plavniku i Prviću!
Foto: Udruga Biom

Udruga Biom treba volontere koji će od 15. lipnja do 15. kolovoza ove godine u paru obilaziti gumenim čamcem kolonije gnijezdećih bjeloglavih supova.

Ovo bi za nekoga mogla biti idealna ljetna zanimacija!

Udruga Biom kao glavni koordinator s partnerima od siječnja 2023. provodi projekt LIFE SUPport koji ima za cilj očuvanje hrvatske populacije bjeloglavog supa na kvarnerskim otocima. Jedan od partnera na projektu je Javna ustanova Priroda koja upravlja Centrom za posjetitelje i oporavilištem za bjeloglave supove Beli na otoku Cresu. Među najvažnijim zadacima projekta je smanjiti smrtnost ptića bjeloglavih supova koji zbog uznemiravanja od strane ljudi i uslijed drugih okolnosti ispadaju iz gnijezda te gube živote u moru.


Kako bi se to spriječilo, potrebno je informirati i educirati nautičare i građane o primjerenom ponašanju u blizini kolonija gnijezdećih supova. Za tu aktivnost udruga Biom traži pomoć volontera koji će od 15. lipnja do 15. kolovoza ove godine u paru obilaziti gumenim čamcem ključne lokacije u blizini kolonija gnijezdećih bjeloglavih supova na

Volonteri trebaju biti komunikativne i strpljive osobe koje su u mogućnosti svakodnevno se voziti gumenim čamcem, trebaju znati plivati te biti fizički spretni kako bi po potrebi mogli asistirati u spašavanju ptića bjeloglavih supova iz mora.

Tijekom radnih dana volonteru_ki će biti osiguran prijevoz gumenim čamcem od Centra Beli do obližnjih kolonija gnijezdećih bjeloglavih supova, marina i drugih ključnih lokacija. Gumenim čamcem će upravljati licencirani skiper. Volonteri imaju dva slobodna dana tjedno koja mogu provesti odmarajući na lokalnim plažama, istražujući okolicu, planinareći, promatrajući bjeloglave supove u oporavilištu i uživajući u svim drugim čarima ljeta na otoku Cresu.

Foto: Udruga Biom


Volonteri će biti besplatno smješteni u Centru za posjetitelje i oporavilište za bjeloglave supove Beli u Belom na otoku Cresu, te su osigurane dnevnice u iznosu od 20 eura po radnom danu volontera_ke. Potrebno je aktivno znanje hrvatskog i engleskog jezika, no moguće je volontiranje i osoba koje nisu iz Hrvatske.


Više informacija doznajte na web adresi https://www.biom.hr/biom-trazi-volontere/, a zainteresirani trebaju poslati svoj životopis i motivacijsko pismo na email adresu volonteri@biom.hr do 5.4.2024.

J.T.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.