2 min. čitanja

Tradicionalni mimohod i prijem Narodne Glazbe u Općini Vela Luka

Tradicionalni mimohod i prijem Narodne Glazbe u Općini Vela Luka
Foto: Općina Vela Luka

VELA LUKA - Općinska Načelnica bila je domaćin tradicionalnog prijema za članove Narodne glazbe Vela Luka, općinske službenike i službenike županijskih službi.

Protekle dvije godine, kao posljedica covid krize i propisanih epidemioloških mjera prijemi su izostali, a u petak se obnovila ova dugogodišnja tradicija tzv. silvestarskog prijema za članove Narodne Glazbe.

Veloluški mužikanti su nakon mimohoda zasvirali ispred zgrade Općine, što se pretvorilo u pravi promenadni nastup koji je izazvao pažnju i znatiželju domaćih i gostiju.

Pozdravne govore na prijemu održanom u općinskoj vijećnici su održale općinska načelnica Katarina Gugić i predsjednica Narodne Glazbe Joanna Rose Mikulandra.

Načelnica je naglasila važnost Narodne Glazbe za život mjesta, a posebno je naglasila kako se radi o najstarijem društvu u mjestu, osnovanom davne 1893. godine.

Predsjednica Joanna se zahvalila na podršci Općine u radu društva, a bez koje ne bi bilo moguće održavati aktivnosti. Također, je istaknula i pohvalila trud i upornost mladih mužikanata, a koji tek nakon dvije godine učenja i ovladavanja instrumentima postaju punopravni članovi.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.