>
  1 min. čitanja

Tradicija i adrenalin na moru: 71. Splitova regata krstaša

Tradicija i adrenalin na moru: 71. Splitova regata krstaša
Foto: JK Split / Ilustracija

SPLIT - Ljubitelji mora, jedrenja i dobre zabave ponovno će imati priliku uživati u jednom od značajnijih nautičkih događanja na Jadranu. 71. Splitova regata krstaša, organizirana od strane Jedriličarskog kluba Split, obećava tri dana ispunjena uzbuđenjima i dobrom atmosferom. Regata započinje u petak, 21. lipnja, u 10 sati ispred Lučice.

Jedriličari će se natjecati na ruti dugačkoj 34,5 nautičkih milja do Jelse na otoku Hvaru, gdje će im biti organiziran doček uz večeru u Restoranu "Me & Mrs Jones".

Subota je rezervirana za odmor i kulturu. Sudionici će imati priliku sudjelovati u razgledu Vinogradarske kolekcije u Pitvama, na 3 km udaljenosti te je planirano ići šetnjom. Maksimalno je moguće organizirati 2 grupe po 20 osoba, a minimalno jedna grupa od 8 osoba. Ulaznica se plaća po povlaštenoj cijeni od 5 EUR na ulasku u muzej te se posjet odvija uz vođenje.

Nedjelja, 23. lipnja, rezervirana je za završnu etapu regate, koja kreće u 9 sati iz Jelse prema Splitu. Po završetku nadmetanja na moru, večer je predviđena za proglašenje pobjednika i podjelu nagrada, što će se održati u prostorijama Jedriličarskog kluba Split. Za jedriličare će se također organizirati i svečana večera zatvaranja regate.

Osim sportskih izazova, regata je prilika za istraživanje lokalne kulture i tradicije te uživanje u jedinstvenim događanjima koje je priredio organizator.

Za sve zaljubljenike u more i jedrenje, 71. Splitova regata krstaša neizostavan je događaj ovog ljeta.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.