Tko želi koncesiju na nautičku luku i benzinsku crpku u Svetom Petru?

SVETI PETAR - Za 20-godišnju koncesiju na nautičku luku i benzinsku crpku u Svetom Petru, Zadarska županija je na natječaj dobila dvije ponude.

Jednu je dala zagrebačka firma Portus Navigo, a drugu Laboro sa sjedištem u Turnju.

Portus Navigo osnovali su 2021. godine Goran Barać i Ante Obućina u izvještaju za 2022. godinu kaže se kako su imali prihod od jedne kune i gubitak od 22 tisuće kuna. Registrirani su za savjetovanje u vezi s poslovanjem i ostalim upravljanjem s temeljnim kapitalom od 42 tisuće eura.

Osnivač i direktor Labore je Marko Santini. On je tek 28. travnja predao završni izvještaj o poslovanju za 2022. godinu i nije ga moguće otvoriti. Iz sudskog registra je vidljivo kako je to firma osnovana s 2.654,46 eura temeljenog kapitala sa širokim spektrom djelatnosti.

Procjena vrijednosti ulaganja u buduću marinu s benzinskom, što je iziskivati veliko nasipanje mora, iznosi 31, 2 milijuna eura bez PDV-a, prenosi 057info.

- Zadarska županija objavila je obavijest o namjeri davanje koncesije za gospodarsko korištenje pomorskog dobra u svrhu izgradnje i gospodarskog korištenja luke posebne namjene - luke nautičkog turizma s benzinskom crpkom "Sv.Petar" 23.03.2023. godine. Javno otvaranje ponuda održano je dana 27. travnja, a obje ponude su došle u ruku - očitovao se resorni pročelnik Krešimir Laštro.

On je i predsjednik stručnog povjerenstva za koncesije koje pregledava i ocjenjuje ponude. Taj postupak je tajna do donošenja odluke o davanju koncesije, odnosno odluke o poništenju postupka davanja koncesije, najavio je pročelnik Laštro.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Otvoren natječaj za marinu s benzinskom crpkom u Svetom Petru
Zadarska županija je krajem prošlog tjedna objavila natječaj za koncesiju od 20 godina na luke nautičkog turizma s benzinskom crpkom „Sv. Petar”, Općina Sv. Filip i Jakov. Procijenjena vrijednost koncesije iznosi 235.044.636,00 kn, odnosno 31.195.784,19 € što je vrtoglav iznos u odno…