1 min. čitanja

Tko čeka taj i dočeka - izjava koja ne vrijedi za splitski KBC koji je na rubu pucanja!

Tko čeka taj i dočeka - izjava koja ne vrijedi za splitski KBC koji je na rubu pucanja!
Foto:YouTube/KBC Split

SPLIT - Osoblja nigdje, čekaonice krcate, nervoza se širi na sve strane, tako nekako opisuju stanje KBC-a Split kojem gravitira oko milijun pacijenata.

Kronični nedostatak liječnika, tehničara i medicinskih sestara trese jednu od najvećih državnih bolnica. Natječaj za 162 otvorena radna mjesta ovdje traje još 4 dana, a najtraženije su upravo medicinske sestre i tehničari, piše Dnevnik.hr.

Foto:YouTube/KBC Split

No, koliko god da splitska bolnica traži ljudstvo, stopa zapošljavanja je na sramotno niskoj razini. Situaciju je možda najslikovitije opisala glavna sestra KBC-a Ivanka Ercegović:

- Od osmoga mjeseca u četvrtom natječaju potražujemo 157 srednjih medicinskih sestara u četiri natječaja i onda zaposlimo 17.

Izjava je ovo koja o kritičnosti situacije govori sama za sebe. Slično je i s liječnicima od kojih ogroman broj tek treba završiti specijalizaciju. A posla je i preko glave, čekaonice su puno i kako smo sve bliže sezoni gripe situacija će se vjerojatno dodatno komplicirati.

Liječnici tvrde kako rade sve što mogu. U to ne sumnjamo, no neizbježno je zapitati se kako smo se doveli u ovako lošu situaciju!

J.T.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.
//