1 min. čitanja

Tko će biti četvrti ravnatelj u povijesti Lučke uprave Zadar?

Tko će biti četvrti ravnatelj u povijesti Lučke uprave Zadar?
Foto: Morski HR

ZADAR – Petorica kandidata prijavilo se na natječaj za ravnateljsko mjesto u Lučkoj upravi Zadar.

Tko su, službeno će se doznati nakon što povjerenstvo otvori prijave, obavi razgovor i Upravnom vijeću predloži najboljeg kandidata. Predsjednik Povjerenstva je postao Rade Fain, nakon što se povukao župan Božidar Longin, koji je još uvijek predsjednik Upravnog vijeća, dok su još dvojica članova Željko Lončar i Boris Fantulin, iz Ministarstva mora, piše 057.info.

Na natječaju Lučke uprave prije pet godina bila su šestorica kandidata među kojima je izabran Robert Škifić. Lani, kada je Škifić dobio drugi mandat, protukandidat mu je bio Tomislav Korona. Škifić je dobio još jedan mandat prošlog ljeta iako je navršio 65 godina, ali ga je naglo prekinuo prošlog mjeseca, dva dana prije roka za ispunjenje imovinske kartice.

Škifić je treći ravnatelj u povijesti Lučke uprave koje je osnovana u rujna 1998. godine. Prvi ravnatelj bio je Ivica Burić koji je također zašao u godine za mirovinu kada je prekinuo još jedan mandat. On je započeo radove na Gaženici, koja je otvorena u vrijeme Emila Bilića koji je ravnatelj postao 2012. godine.

Bilić se javio za drugi mandat kada je stigao Škifić a s njim ubrzo i otvaranje politički sporne zgrade putničkog terminala. U Škifićevom prvom mandatu napravljen je plato za kontejnerski promet, a on je silno želio dovršiti ribarsku luku te još više uređenje zadarske rive – oba EU projekta. Na početku drugog mandata morao je pristati i na obavezu proširenja lučkog područja preuzimanjem Marine Zadar.

Tko će taj nimalo jednostavan posao odraditi, znat će se izborom novog ravnatelja. Pouzdano znamo da će to i ubuduće biti muški, dobro plaćeni posao.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Lučka uprava Zadar raspisala javni natječaj za novog ravnatelja
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.