2 min. čitanja

Tjeraju ih iz Splita jer rade komunalni nered, ali one ne namjeravaju otići!

Tjeraju ih iz Splita jer rade komunalni nered, ali one ne namjeravaju otići!
Foto: Pexels

Radi se o majci i kćeri koje se sele iz kvarta u kvart i izgleda predstavljaju noćnu moru komunalnom redu i miru građana. No, unatoč policijskim mjerama, one se ne daju van grada!

Majka i kći koje svoje osobne predmete ostavljaju po cijelom gradu do jučer su boravile u Gradskom kotaru Bol. Prvo su deložirane iz garaže na Blatinama, potom su boravile na području splitskih Bačvica, a sada su se, unatoč zabrani zadržavanja na području Splita, nastanile na Plokite, piše Slobodna Dalmacija.

A pazite sad ovo - ponuđena im je socijalna pomoć koju su odbile izjavivši da novaca imaju te da u danu, od povrata boca zarade više od 6000 bivših nam kuna iliti gotovo 800 eura!

- Pomoćna kuharica u sezoni ima plaću 6000 kuna, a ja ovako, skupljajući boce, imam isto toliko plus manča, hrana, svašta nešto... Bolje raditi ovo nego u kuhinji. Na zraku ste i kad skupite boca imate više nego kao pomoćna kuharica u restoranu gdje ste u vrućini i još ne znate hoće li vas gazda platiti -rekla je novinarki Slobodne Dalmacije jedna od njih.

Tako da ispada kako je ovo pitanje lifestyle-a, koji se doduše ne sviđa nikome oko njih, ali njih nije previše briga za mišljenje drugih. Dakle odbijaju socijalnu pomoć i sele se na različite ulice u gradu na kojima jedu, spavaju i obavljaju sve ostale radnje. A to znači i vršenje nužde, velike i male po okolnim grmovima.

 - Gospođe dođu ujutro na lokaciju i tu neprestano borave do večernjih sati kada vjerojatno krenu u skupljanje boca. Kako u blizini ne postoji javni wc, a u tri obližnja kafića nemaju pristup, nuždu obavljaju i usred dana po grmlju ili uz kontejnere tako da je smrad sve intenzivniji. Koliko vidimo iz teksta na portalu SD dobile su i kaznu i mjeru udaljenja s područja grada Splita na šest mjeseci u roku od osam sati, ali očigledno se ne drže toga i borave na 100 metara od stanice prometne policije - požalili su se stanari ulice Put Plokita.

Kazne, mjere zabrane pristupa i sve druge policijske mjere izgleda na njih pretjerano ne djeluju.

J.T.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.