1 min. čitanja

Tira, prvi makarski terapijski pas

Tira, prvi makarski terapijski pas
Foto: Regionalni dnevnik / Screenshot

MAKARSKA - Makarska je krajem prošle godine dobila prvog terapijskog psa za rad s djecom s poteškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom. Labradorica Tira stigla je za Božić, zahvaljujući donacijama brojnih dobrih ljudi i entuzijazmu Maide Arslanagić, nekadašnje rukometne reprezentativke, a danas magistre logopedije i Tirine vodičice.

Labradorica Tira, nježna ljubimica i strpljiva terapeutkinja, pune dvije godine školovala se za rad s najosjetljivijim skupinama, djecom i osobama s invaliditetom.

- Ona će sudjelovati u radu s djecom s poteškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom. Sudjelovat će u posebnom sportskom programu, handboline. Radit ćemo povremeno i u Sinju, Metkoviću, dakle Tira će ići i okolo gdje bude potrebe - rekla je za Regionalni dnevnik Maida Arslanagić, Tirina vodičica.

- Ja sam majka djeteta koje imam autizam. I svi znamo koliko su ta djeca zahtjevna, koliko se teško otvaraju prema vani. I pas će jako puno pomoći inkluziji naše djece i socijalizaciji općenito - govori Tanja Visković, majka polaznika terapije.

Društvo psa neizmjerno usrećuje ljude. Dokazano je da djeluje na hormone sreće, snižavanje krvnog tlaka i bolju socijalizaciju ljudi.

- Današnja djeca sve su zahtjevnija. Zahtijevaju nove pristupe. Mi se na ovakav način odmičemo od nekih klasičnih metoda terapije i krećemo k inovativnim. I tu služi terapijski pas kao veliki motivator - dodaje Arslanagić.

Za Tirinu motivaciju dovoljno je malo maženja i pokoji keks. Zauzvrat daje pregršt nesebične ljubavi onima kojima je najpotrebnije i na najbolji način dokazuje kako je pas čovjek uistinu najbolji i najvjerniji prijatelj.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.