1 min. čitanja

Tijesna borba za titulu prvaka Hrvatske - Fudo i Bole u vodstvu

Tijesna borba za titulu prvaka Hrvatske - Fudo i Bole u vodstvu
Foto: JK Vega

Drugog dana Otvorenog prvenstva Hrvatske u jedrenju za klasu Leteći Holandez održana su sva tri predviđena jedrenja, uvjeti za jedrenje bili su savršeni 10-15 čvorova vjetra iz zapadnih smjerova.

Klasa Leteći Holandez prikazala je svu svoju raskoš i mogućnosti “leta” kroz valove. Uz jedno jedrenje održano u petak, za sada je ukupno odjedreno četiri jedrenja što znači da svaka posada smije odbaciti najlošiji plasman.

U vodstvu su tako Nijemci Hans-Peter Schwarz i Ronald Kirst koji imaju dva prva, jedno treće mjesto i diskvalifikaciju koju odbacuju, slijede ih sunarodnjaci Shmuel Markhoff i Lars Stockmann, te Švicarci Stephan Feis i Ulf Hugel.

Za naslov prvaka Hrvatske vodi se tijesna i izjednačena borba, prve tri posade imaju isti broj bodova, trenutno su u vodstvu domaćini Nadan Kosanović i Boško Čelić (Fudo i Bole), iza njih su otac i sin Tin Matulja i Val/Muha Matulja iz creskog Refula, te Patrik Kubaska i Dino Petešić iz zadarskog Uskoka.

Prvenstvo završava u nedjelju za kada su predviđena još tri jedrenja. Podjela medalja i priznanja najboljima predviđena je za 17 h.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.