Tijekom radova na obnovi rive, u moru pronađeno topovsko zrno

KARLOBAG - Tijekom radova u petak na obnovi rive u Karlobagu, pronađeno je minsko-eksplozivno sredstvo u moru. Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu utvrdio je da se radi o topovskom zrnu.

Ronioci Interventne jedinice policije Policijske uprave zadarske izuzeli su zrno, koje je zatim pohranjeno u skladište do uništenja.

Upravo ovakvi incidenti potiču policiju na poziv građanima da se pridruže akciji 'Manje oružja – manje tragedija'. Akcija omogućuje građanima dragovoljnu predaju ilegalnih ubojitih sredstava i oružja bez ikakvih sankcija. Građani koji prijave oružje nadležnom tijelu radi predaje neće biti podvrgnuti prekršajnom niti kaznenom postupku.

Policija apelira na građane da oružje i eksplozivna sredstva ne donose sami u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja. Umjesto toga, građani bi trebali prijaviti želju za dragovoljnom predajom oružja na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Stručni i osposobljeni policijski službenici će zatim preuzeti oružje, prenosi Lika online.

Zahvaljujući se građanima koji su do sada prepoznali značaj ove akcije i vratili oružje, policija poziva ostale građane da slijede njihov primjer te da odmah izvijeste policiju po pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava. Na taj način osigurat će se sigurnija i sretnija budućnost za sve.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Uređivali stan, pronašli eksplozivnu napravu i - odnijeli je vatrogascima!
Vatrogasci savjetuju da takve naprave ne diraju i ne premještaju kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja, već da odmah nazovu policiju. Neuobičajena situacija dogodila se u bazi riječkih profesionalnih vatrogasaca kada im je predana eksplozivna naprava pronađena prilikom uređenja privatno…
U Umagu, vrlo blizu grada, pronađena mina iz Drugog svjetskog rata
Mina promjera 80 centimetara nalazi se na dubini od 8 do 9 metara, na lokaciji koja je od obale udaljena 360 metara. Kod ispusta novog pročistača otpadnih voda u Umagu pronađena je mina iz Drugog svjetskog rata. Radi se o podmorju iza mola bivše tvornice cementa. Uočena je