2 min. čitanja

Tijekom jadranskog derbija, policija pohvatala 19 divljaka

Tijekom jadranskog derbija, policija pohvatala 19 divljaka
Foto: MUP

SPLIT - U srijedu, 14. rujna s početkom u 16:30 sati na splitskom stadionu Poljud odigrana je ranije odgođena nogometna utakmica 2. kola SuperSport HNL-a između HNK Hajduk Split i HNK Rijeka, a koja je prethodno proglašena utakmicom visokog rizika. Utakmicu je s tribina pratilo 13408 gledatelja, od čega oko 50 gostujućih navijača.

Ravnateljstvo policije je kroz uspostavljeni Stožer za osiguranje utakmica visokog rizika poduzelo sve mjere i radnje predviđene Protokolom o sigurnosti na utakmicama visokog rizika te koordiniralo svim sigurnosnim pripremama oko osiguranja i postupanjima policije na području više policijskih uprava.

Prije početka nogometne utakmice, tijekom organiziranog prihvata i pregleda gostujućih navijača na području Dugopolja, policijski su službenici u kombi vozilu pronašli 43 armaturne šipke i preklopni nož. Iz opisanog razloga u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje je privedeno osam gostujućih navijača te je detaljno pretraženo kombi vozilo kojim su se koristili.

Foto: MUP

Prije, za vrijeme i nakon održavanja nogometne utakmice ukupno je privedeno 19 osoba, 8 gostujućih navijača (događaja na Dugopolju) i 11 domaćih navijača (šestorica zbog posjedovanja pirotehnike koju su policijski službenici pronašli tijekom pregleda osoba prilikom ulaza na stadion, četvorica zbog alkoholiziranosti i jedan domaći navijač zbog vrijeđanja policijskih službenika).

Osim naprijed opisanog događaja prije, za vrijeme i nakon održavanja nogometne utakmice nisu zabilježena druga značajnija narušavanja javnog reda i mira. U provedbi mjera osiguranja sudjelovali su, uz veći angažman, svi rodovi policije - posebice intervencijske postrojbe interventne i specijalne policije te temeljne i prometne policije.

Utakmica je završila u 18:25 sati, nakon čega je uslijedio razilazak posjetitelja i preprata gostujućih navijača na područje Rijeke koja je protekla bez postupanja policijskih službenika.

Zahvaljujemo svima koji su svojim odgovornim ponašanjem doprinijeli sigurnosti posjetitelja na ovom susretu.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.