1 min. čitanja

Teže ozlijeđeni putnik evakuiran sa jedrilice i prevezen u Zadar

Teže ozlijeđeni putnik evakuiran sa jedrilice i prevezen u Zadar
Foto: Boris Kačan / Ilustracija

ZADAR – Službenici Lučke kapetanije Zadar u koordiniranoj akciji izvršili evakuaciju i hitan medicinski transport ozlijeđenoga mlađeg putnika sa jedrilice i prevezli ga u Zadar, gdje je preuzet u daljnje medicinsko postupanje od strane djelatnika Hitne medicinske pomoći.

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanje na moru (MRCC Rijeka) organizirala je u suradnji sa Lučkom kapetanijom Zadar evakuaciju pacijenta i hitan medicinski transport prema Općoj bolnici Zadar za stradalog putnika jedrilice „Gustac“, koji je zadobio teže tjelesne ozljede u predjelu prsišta prilikom pokušaja skoka u more, sa sjeverne strane otoka Sestrunja.

Zahtjev za medicinskim transportom ozlijeđenog uputio je voditelj jedrilice danas, 19. srpnja u 12.26 sati psredstvom Državne uprave za zaštitu i spašavanje, slijedom čega je iz nadležnosti MRCC Rijeka pokrenuta koordiniranu MEDEVAC akcija u suradnji sa LK Zadar.

Službenici LK Zadar ozlijeđenog su evakuirali sa jedrilice i prevezli u Zadar, kamo su pristali u 13.45h i predali ga djelatnicima HMP Zadar, u daljnje medicinsko postupanje prema Općoj bolnici Zadar, čime je ova akcija uspješno završena.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.