1 min. čitanja

Talijani grade nove LNG terminale na Jadranu

Talijani grade nove LNG terminale na Jadranu
Foto: Pexels

Talijanski Snam Group dovršio je akviziciju FSRU I Limited od približno 400 milijuna USD od BW LNG-a.

FSRU I Limited vlasnik je BW Singapore izgrađenog 2015., koji ima skladišni kapacitet od 170.000 m3 ukapljenog prirodnog plina i kapacitet regasifikacije od 5 milijardi m3 godišnje. Brod će biti smješten uz obalu Ravenne u sjevernom Jadranu. Ovaj će terminal opskrbljivati Italiju s dodatnih 5 milijardi kubičnih metara plina, uz onaj koji već isporučuje Golar Tundra FSRU u vlasništvu Snama, koji radi u talijanskoj luci Piombino od srpnja 2023., prenosi Energetika.

Izvršni direktor Snama Stefano Venier za talijanske je medije rekao da će FSRU pomoći u diversifikaciji opskrbe energijom.

BW Singapore trenutno radi u Egiptu za Egas pod ugovorom koji istječe ovog mjeseca. Snam je već potpisao ugovore i započeo izgradnju u Ravenni. Očekuje se da će FSRU početi s radom 2025. S istim ciljem, još jedan talijanski energetski velikan, Eni, potpisao je dugoročni ugovor za opskrbu Italije LNG-om iz Katara.

Prema 27-godišnjem ugovoru, do milijun tona LNG-a godišnje isporučivat će se u FSRU Italia koji se nalazi u luci Piombiono, u talijanskoj Toskani počevši od 2026., piše Energetika.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.