1 min. čitanja

TAKE IT SLOW Knežev dvor u Stonu bit će dom centra jadranske baštine

TAKE IT SLOW Knežev dvor u Stonu bit će dom centra jadranske baštine
Foto: DNŽ

STON - U sklopu projekta “Take it slow” Dubrovačko-neretvanska županija, u suradnji s Općinom Ston, započela je realizaciju modernog multimedijalnog interpretacijskog centra jadranske baštine u Kneževom dvoru u Stonu.

Nakon provedene javne nabave, ugovor o pružanju usluga uspostave interpretacijskog centra potpisan je s izvršiteljem REPUBLIC j.d.o.o. iz Šibenika te je održan terenski sastanak sa suradnicima.

TAKE IT SLOW („Životni stil na Jadranu kao inspiracija za održivi razvoj“) je strateški bilateralni projekt Hrvatske i Italije osmišljen s ciljem upravljanja i promocije Jadrana kao zelene, pametne i održive destinacije.

Fokus projekta je na malim zajednicama na otocima, obali i unutrašnjosti uz Jadransko more bogatima materijalnom i nematerijalnom baštinom koje su očuvale autentični životni stil prilagođen svom prirodnom okruženju.

Vrijedan je više od 28 milijuna kuna od čega su 85 posto sredstva iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a za Dubrovačko-neretvansku županiju na raspolaganju je 6,5 milijuna kuna. Projekt provodi Dubrovačko-neretvanska županija uz tehničku podršku Regionalne agencije DUNEA.

Više informacija o projektu može se pronaći na službenoj stranici Regionalne agencije DUNEA.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.