1 min. čitanja

Tajnoviti investitor bespravno gradi poslovnu zgradu u Puli

Tajnoviti investitor bespravno gradi poslovnu zgradu u Puli
Foto: Istra24

Velika stambena zgrada izgrađena je u pulskoj Marulićevoj ulici, stotinjak metara od ulaza u tvornicu stakla.

Nova pulska građevinska investicija privukla je pažnju jer se na gradilištu u nekoliko navrata pojavio bivši poznati vodnjanski političar, piše Istra24

Nažalost, niti na samoj parceli, niti na službenim stranicama na internetu nije bilo moguće provjeriti tko je investitor. Naime, na gradilištu zgrade s prizemljem i tri etaže nema nikakve table, ili bilo kakve zakonom propisane oznake.

S obzirom na to da podataka o građevinskoj dozvoli nema ni na ISPU platformi, očito je da je zgrada u Marulićevoj s desetak stanova i poslovnih prostora izgrađena bez dozvole. To su potvrdili i iz Grada Pule.

- Za navedenu katastarsku česticu zaprimljen je zahtjev za izdavanje građevinske dozvole od strane vlasnika zemljišta, postupak izdavanja još nije okončan izdavanjem akta za gradnju - odgovorili su iz gradske uprave.

U zemljišnim knjigama kao vlasnik zemljišta vodi se Anton Cukon.

Poznavatelji stanja na pulskom tržištu nekretnina kažu nam da cijena netto kvadrata na toj lokaciji košta minimalno 1.300 eura po četvornom metru bez PDV-a, bez zemljišta i bez komunalija. Okvirno, cijena zemljišta na toj lokaciji je 500 eura za četvorni metar. Sveukupno, za 500 četvornih metara netto cijena investicije je milijun eura a na parceli zasad nema nikakvih hipotekarnih tereta.

Ostaje upitno, pitaju se kolege is Istre24, kakva je to pravna država u Istri kada se investitori bez straha odlučuju ulaziti u ovako vrijedne investicije bez ikakvih dozvola.

J.T.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.