1 min. čitanja

Svjetsko prvenstvo klase RS21: Buran vikend u Biogradu, Talijani u vodstvu

Svjetsko prvenstvo klase RS21: Buran vikend u Biogradu, Talijani u vodstvu
Foto: RS21 WC

BIOGRAD NA MORU - Nakon što je u petak jako jugo na kopnu zadržalo flotu na Svjetskom prvenstvu RS 21 koje se održava u Biogradu, ni treći dan premijerne svjetske smotre za ovu klasu nije počeo obećavajuće. Moćna bura puhala je svom silinom tijekom subotnjeg jutra, pa je regatni odbor tek u ranim poslijepodnevnim satima uspio održati jedno jedrenje u biogradskom akvatoriju. Zabavno, mokro i vjetrovito, kratak je opis jedrenja po buri koja je na momente dosezala i preko 20 čvorova.

U takvim uvjetima koji su više sličili na atlantske, a ne na jadranske, slavila je talijanska posada sa skiperom Giovannijem Melonijem ispred još jedne talijanske posade čiji je skiper Gianluca Grisoli. Treće mjesto pripalo je Australcima sa skiperom Robertom Davisom. Hrvatska posada čiji je skiper Luka Šangulin osvojila je 11. mjesto.

Foto: RS21 WC

U ukupnom redoslijedu uoči posljednjeg dana nakon tri jedrenja u vodstvu su Talijani (Gianluca Grisoli) sa šest bodova. Drugo mjesto s devet bodova zauzimaju njihovi sunarodnjaci sa skiperom Martinom Reintjesom, dok treći Australci (Robert Davis) imaju 14 bodova. Posada Luke Šangulina je trenutačno na 22. mjestu, a druga hrvatska jedrilica čiji je skiper Mladen Peharda nalazi se na 38. mjestu.

Foto: RS21 WC

Na prvom službenom Svjetskom prvenstvu za monotip klasu RS21 kojem je domaćin JK Briva, uz partnerstvo Ilirija Resort - Hotels & Villas i Biograda na moru, nastupa 40 jedrilica sa 160 jedriličara iz 13 zemalja.

Sve informacije dostupne su i na službenoj stranici.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.