1 min. čitanja

Svjetska organizacija za održivost nudi rješenje za borbu protiv onečišćenja oceana plastikom

Svjetska organizacija za održivost nudi rješenje za borbu protiv onečišćenja oceana plastikom
Foto: Pixabay/Ilustracija

Prema posljednjem izvješću Organizacije za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD), globalni plastični otpad trebao bi se gotovo utrostručiti do 2060. Od 2000. godine plastični otpad se više nego udvostručio na 353 milijuna metričkih tona i manje od 10% plastike koji se koristi u cijelom svijetu se reciklira.

Svjetska organizacija za održivost nedavno je pokrenula svoj Plastic Offset Program čiji je cilj uhvatiti se u koštac s rastućim problemom plastičnog onečišćenja u našim oceanima nudeći tvrtkama i pojedincima način da nadoknade svoj udio u upotrebi plastike i podrže projekte čišćenja i smanjenja plastike diljem svijeta.

Program je jedinstven po tome što omogućuje sudionicima da izračunaju svoj utjecaj na zagađenje plastikom, a zatim ga nadoknade financiranjem projekata čišćenja plastike kao što su čišćenje plaža, rijeka i oceana. Sav prihod od offset programa usmjeren je WSO partnerskim organizacijama na terenu, s tim da se novac raspoređuje na sljedeći način: 80,5% skupljačima plastičnog otpada, 10,3% socijalnim službama i 9,2% logistici i operacijama.

Bilo koja tvrtka sada može nadoknaditi svoj udio u zagađenju plastičnim otpadom podržavajući projekte izravnog uklanjanja plastike iz okoliša po cijeni od 1 eura po kg plastike koju koristi u svom poslovanju. Ovo je inovativan pristup rješavanju onečišćenja plastikom i vjerujemo da ima potencijal stvarnog utjecaja na zdravlje naših oceana i doprinos UN-ovim ciljevima održivog razvoja i Agendi 2030., poručuju iz Svjetske organizacije za održivost.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.