1 min. čitanja

Svi brodovi Jadrolinije zatrubit će u 12.19 sati, u počast nastradalima u potresu

Svi brodovi Jadrolinije zatrubit će u 12.19 sati, u počast nastradalima u potresu
Foto: Morski HR

RIJEKA – Kako bi se pomoglo stradalima u potresu na području Sisačko – Moslavačke županije, Jadrolinija je donijela Odluku o oslobađanju plaćanja putnih karata za vozila koja sudjeluju u prijevozu humanitarne pomoći, vozila DVD-a, HGSS-a te volontera koji odlaze kao pomoć na potresom nastradalo područje.

Zbog evidencije besplatnog prijevoza potrebno je dostaviti naziv organizacije, ustanove, udruge ili ime i prezime, registarsku oznaku, tip vozila, datum putovanja te luku ukrcaja na e-mail passdept_h@jadrolinija.hr.

Osim besplatnog prijevoza za humanitarnu pomoć, besplatan prijevoz imaju sve osobe s pogođenih područja koje putuju prema otocima uz predočenje osobne iskaznice.

Uz stavljanje svojih usluga na raspolaganje, organizirana je i humanitarna akcija djelatnika Jadrolinije koji će od plaće za prosinac moći izdvojiti željeni iznos za pomoć stradalim obiteljima.

Uz prikupljene donacije djelatnika, donaciju će uplatiti i Jadrolinija. Sva prikupljena novčana sredstva bit će uplaćena na račun koji je Vlada Republike Hrvatske otvorila za donacije financijskih sredstava u akciji “Pomoć za obnovu nakon potresa”.

Dan žalosti bit će obilježen sirenama sa svih brodova flote u 12:19 sati te spuštenim zastavama na pola koplja.

Podsjetimo, točno u 12.19 sati 29. prosinca 2020. godine katastrofalan potres od 6,3 po Richteru pogodio je Baniju. Poginulo je sedmero građana, a tisuće su ostale bez krova na glavom. Vlada Republike Hrvatske je 2. siječnja 2021. godine zbog toga proglasila dan žalosti.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Jadrolinija proširila odluku: “Besplatan prijevoz i vozilima DVD-a, HGSS-a te osobama s nastradalih područja”
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.