1 min. čitanja

Sveučilište u Zadru provodi istraživanje na temu održivog ribarstva

Sveučilište u Zadru provodi istraživanje na temu održivog ribarstva
Foto: Croatian Fisherman / Facebook / Ilustracija

ZADAR – Odjel sociologije na Sveučilištu u Zadru provodi istraživanje na temu „Održivo ribarstvo: društveni odnosi, identitet i zajedničko upravljanje jadranskim ribolovnim resursima“.

– Molimo Vas da odvojite 20ak minuta svog vremena i ispunite upitnik o rekreativno-sportskim ribolovcima i profesionalnim ribarima na Jadranu. Podaci se prikupljaju u okviru istraživačkog projekta „Održivo ribarstvo: društveni odnosi, identitet i zajedničko upravljanje jadranskim ribolovnim resursima“, koji se provodi na Sveučilištu u Zadru, pod financiranjem Hrvatske zaklade za znanost.

Ovim upitnikom nastojimo prikupiti podatke za znanstveni projekt naziva “Održivo ribarstvo: društveni odnosi, identitet i zajedničko upravljanje jadranskim ribolovnim resursima”, koji financira Hrvatska zaklada za znanost.

Istraživanjem se ispituje sličnosti i razlike među ljudima koji se bave ribarstvom i ribolovom u Hrvatskoj vezano uz nekoliko tema:

  • karakteristike ribarske djelatnosti,
  • prakse i korištenje alata,
  • ekonomski i materijalni uvjeti,
  • iskustvo i uvjeti rada,
  • članstvo u organizacijama,
  • povjerenje,
  • pridržavanje pravila,
  • identitet i zdravlje.

Osim Vas, ovaj upitnik ispunit će i drugi stanovnici Hrvatske. Prikupljeni podaci će se koristiti u znanstvene svrhe. Budući da se odgovori neće moći povezati s Vašim osobnim podacima, Vaša anonimnost u potpunosti je zajamčena. Sudjelovanje u istraživanju je dobrovoljno, a ukoliko odlučite sudjelovati možete odustati od daljnjih odgovora na pitanja kada god to želite.

Na pitanja odgovorite iskreno i potpuno, jer se jedino tako mogu osigurati uspješnost i objektivnost istraživanja te njegov znanstveni karakter.

Upitnik i dodatni podaci se nalaze se OVDJE.

Poziv i poveznicu na upitnik slobodno proslijedite svim vašim prijateljima, kolegama i poznanicima među ribolovcima i ribarima, kao i specijaliziranim udrugama i grupama na društvenim mrežama koje okupljaju ribolovce i ribare.”

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.