1 min. čitanja

Sveučilište u Zadru domaćin konferencije znanstvenika koji se bave pomorskom poviješću Sredozemlja

Sveučilište u Zadru domaćin konferencije znanstvenika koji se bave pomorskom poviješću Sredozemlja
Foto: Sveučilište u Zadru

ZADAR - Sveučilište u Zadru bit će domaćin konferencije ugledne i raširene mreže znanstvenika koji se bave pomorskom poviješću Sredozemlja.

Prošlog tjedna je u Retimnu na Kreti održana 6. konferencija Mediterranean Maritime History Network koju je organizirao Centar za pomorsku povijest Instituta za sredozemne studije, najuglednije grčke znanstvene ustanove humanističkog profila.

Na konferenciji je sudjelovalo devedesetak znanstvenika koji su izložili raznoliki spektar tema koji se usredotočuju na povijest Sredozemlja, napose pomorsku povijest i povijest društvenih skupina koje su djelovale na tom prostoru.

- Među ostalim sudionicima, održana je i panel sesija koja je rezultat istraživanja institucijskog projekta Sveučilišta u Zadru „Istočnojadranska trgovina na jedrenjacima u 19. stoljeću – vrhunac i pad“ s četiri sudionika projekta (Mateo Bratanić, Sanda Uglešić, Marin Banović, Zrinka Podhraški Čizmek) od kojih su dvoje bili na konferenciji, a kolegica Podhraški Čizmek je izlagala putem Zooma.

Na kraju je Mateo Bratanić predstavio Sveučilište u Zadru, prilikom čega je preuzeo domaćinstvo sljedeće konferencije koja će se održati na našem Sveučilištu 2026. godine - ponosno su objavili stručnjaci sa zadarskog Sveučilišta.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.