2 min. čitanja

Svečano zatvoren 28. kamp vatrogasne mladeži u Fažani

Svečano zatvoren 28. kamp vatrogasne mladeži u Fažani
Foto: HVZ

Prvog dana rujna održano je svečano zatvaranje 28. kampa vatrogasne mladeži u Fažani.

Na svečanosti zatvaranja uz sudionike 10. smjene sudjelovali su glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković, predsjednik Predsjedništa HVZ-a Ante Sanader, zapovjednik VZŽ Istarske i potpredsjednik HVZ-a Dino Kozlevac, potpredsjednik HVZ-a Nedeljko Vukalović, predsjednik DVD-a Pula Petar Znahor, ravnateljica Turističke zajednice Općine Fažana Melita Peroković, voditelj Kampa Tomislav Horvat te zapovjednici smjena u Kampu.

Ovogodišnji Kamp je okupio do sada rekordni broj djece i voditelja. Kamp je s radom započeo 26. lipnja,  a u 10 smjena do 4. rujna  boravit će ukupno 1690 sudionika iz 83 vatrogasne organizacije iz 16 županijskih vatrogasnih zajednica i Grada Zagreba. Sudionici su uz vodstvo voditelja odradili planirani program vatrogasnih, sportskih i zabavnih aktivnosti te stekli nova znanja, ali i nova poznanstva s kolegama iz drugih vatrogasnih društava.

Foto: HVZ

U uvodnome dijelu svečanosti zapovjednik Kozlevac istaknuo je da je velika čast za vatrogasce Istarske županije da se Kamp nalazi upravo na njihovom području. Također je pohvalio suradnji sa Hrvatskom vatrogasnom zajednicom, DVD-om Pula, JVP-om Pula te svim zapovjednicima Kampa.

- Ove godine smo imali nešto problema s nevremenom, bez većih šteta. Sve nastale situacije smo brzo sanirali i nastavili s programom - rekao je zapovjednik Kozlevac te još jednom istaknuo ulogu voditelja Kampa Horvata, koji koordinira sa svim sudionicima u slučaju izvanrednih situacija.

Predsjednik Predsjedništva HVZ-a Ante Sanader je istaknuo veliku ulogu kampa u razvoju hrvatskog vatrogastva, jer su najkvalitetniji vatrogasni kadrovi uključeni u vatrogastvo od najranije dobi. Posebno se zahvalio Općini Fažana i ravnateljici Peroković na podršci u radu Kampu i na prepoznavanju ovakve namjene prostora kao nečeg pozitivng za širu zajednicu.

Glavni vatrogasni zapovjednik Tucaković je rekao da je iznimno zadovoljan ovogodišnjim rekordnim rezultatima kampa te da je cilj nastaviti s njegovim korištenjem za vatrogasne edukacije, stručne skupove i predavanja i u ostatku godine. Istaknuo je ulaganja koja su pridonijela sigurnosti posjetitelja kampa.

- U planu su stalna ulaganja i modernizacija objekata, kako bi se naši mladi vatrogasci, ali i svi korisnici Kampa što bolje osjećali i rado vraćali svake godine. Pohvaljujem sve voditelje, i zapovjednike koji svoje vrijeme ulažu u našu mladež, u našu vatrogasnu budućnost - reko je Tucaković.

Nakon zatvaranja održan je sastanak zapovjednika Kampa s glavnim vatrogasnim zapovjednikom na kojem je analiziran rad po smjenama te su dani prijedlozi za poboljšanje rada Kampa u narednim godinama. Sudionici 10. smjene nastavili su nakon zatvaranja s planiranim aktivnostima.

A.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.