1 min. čitanja

Svečano otvoren 10. Kvarnerski festival mora i pomorske tradicije FIUMARE 2022.

Svečano otvoren 10. Kvarnerski festival mora i pomorske tradicije FIUMARE 2022.
Foto: Grad Rijeka

RIJEKA – Na Gatu Karoline riječke svečano je otvoreno 10. izdanje Festivala Fiumare, festivala mora i pomorske tradicije koje se ove godine održava od 25. svibnja do 1. lipnja.

Otvorenje je održano unatoč kiši i lošim vremenskim uvjetima, a festival ne održava samo u Rijeci već se proširio i na neke druge primorske gradove Kvarnera.

– Želja nam je progovarati o našoj pomorskoj baštini koja je bogata i imamo što ostaviti u naslijeđe budućim generacijama. More i pomorstvo značajan su dio našeg identiteta kojeg mi ovim našim festivalom njegujemo i nastavit ćemo tako i dalje – istaknuo je predsjednik Organizacijskog odbora FIUMARE Robert Mohović.

Festival je službeno otvorio riječki gradonačelnik Marko Filipović istaknuvši kako je Rijeka grad koji živi s morem i od mora. najavio je i nove investicije u riječku obalu.

– Izgled naše luke u budućnosti će se mijenjati, izgledat će još bolje nego danas, s privezom mnogih jahti, budući da su u planu brojne investicije koje će izmijeniti vizuru obale na bolje – rekao je Filipović.

Kvarnerski festival mora i pomorske tradicije Fiumare 2022. promovira Rijeku i Kvarner kroz prezentaciju i valorizaciju baštinskih potencijala u području pomorstva, ribarstva i tradicijske brodogradnje i organizaciju čitavog niza atraktivnih događanja, ali i prezentaciju kvarnerskih destinacija s njihovim specifičnim eko-etno proizvodima. Važan segment manifestacije je edukacija o povijesno-kulturnom naslijeđu Rijeke i Kvarnera.

Detaljan bogat program ovogodišnjeg festivala možete pronaći na ovoj POVEZNICI.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.