1 min. čitanja

Sutra starta 22. Šibenska regata krstaša povodom Svetog Nikole

Sutra starta 22. Šibenska regata krstaša povodom Svetog Nikole
Foto: Srđan Kurajica / Facebook / Ilustracija

ŠIBENIK - Tradicija održavanja Šibenske regate krstaša nastavlja se i dalje, pa će se na poziv članova JK Val i ovog vikenda, točnije u subotu 3. prosinca, u šibenskoj luci okupiti ljubitelji jedrenja na krstašima.

Program regate usklađen je s novim gradskim aktivnostima poput Adventure i “Runesco - šibenskog polumaratona” kojeg organizira Društvo sportske rekreacije “Sport za sve” 08 Forca Šibenik.

Jedrilice će se okupljati od petka na šibenskoj rivi ispred hotela Jadran, gdje će biti vezan i m/b Desto, koji će imati ulogu dislociranog klupskog sjedišta i ureda Regatnog odbora.

Posljednje moguće vrijeme prijave je subota ujutro, a start regate predviđen je za 11:00, kad će istovremeno biti signaliziran start šibenskom polumaratonu. Oba sportska događaja krenut će nakon pucnja iz topa Gradske straže čiji će okidač tradicionalno povući šibenski gradonačelnik dr.Željko Burić.

Program regate predviđa jedrenje na potezu između Mandaline i šibenskog mosta, a ako vremenski uvjeti to dozvole održat će se dva plova. Trenutna vremenska prognoza najavljuje jugo koje bi trebalo puhati oko 14-15 čvorova što bi omogučilo ispunjavanje ambicioznijeg dijela plana.

Uz najvljeno jugo i bovu koja će biti postavljena ispred same rive svi koji i dođu na rivu imaju zagarantiran pogled na hrpu akcije i atraktivnih jedriličarskih manevara.

Marin Paić

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.