1 min. čitanja

Sutra se održava najstariji plivački maraton na Jadranu

Sutra se održava najstariji plivački maraton na Jadranu
Foto: Facebook/Plivački maraton Šilo-Crikvenica

CRIKVENICA - Više od 270 domaćih i stranih sudionika sudjelovat će sutra, na blagdan Velike Gospe, na 112. Plivačkom maratonu Šilo-Crikvenica. Prvi put otkad se održava maraton start je u kasnim poslijepodnevnim satima.

Ovo tradicionalno događanje sastavni je dio programa "Crikvenica Summer Showtime", okuplja rekreativce i profesionalne plivače, a mnogi sudionici iz raznih zemalja s užitkom će odmjeriti snage i uključiti se u jednu od najstarijih turističko-sportskih razglednica s Jadrana.

Prijavljeno je 277 sudionika, od čega 214 plivača i 63 plivačice. Osim iz Hrvatske, natjecatelji dolaze iz Slovenije, Italije, Njemačke, Francuske, Belgije, Slovačke, Australije, Ukrajine i Mađarske. Najmlađi sudionik je devetogodišnji plivač s područja Rivijere, a najstariji sudionik ima 73 godine i dolazi iz Slovenije. Ovogodišnji će maraton plivati i jedna peteročlana te četiri tročlane obitelji. Jedna od zanimljivosti je svakako i natjecanje čak dva para blizanaca iz Slovenije.

Žene i muškarci se natječu istodobno, ali se rezultati ocjenjuju odvojeno, i to u 18 kategorija. U tijeku trajanja natjecanja primjenjuju se pravila Hrvatskoga saveza za daljinsko plivanje, koja provode vrhovni sudac i sudački žiri.

Po prvi puta otkada se održava maraton, start je u kasnijim popodnevnim satima, točnije u 18:00 sati iz mora u Šilu na otoku Krku, a cilj je na vrhu zapadnog lukobrana ispred Gradskog plivališta u Crikvenici. Službeni završetak natjecanja je u 19:30 sati, a svečana dodjela nagrada održat će se u 20:30 sati na Trgu Stjepana Radića, nakon čega slijedi glazbeno-zabavni program.

Organizator 112. Plivačkoga maratona Šilo-Crikvenica je Turistička zajednica Grada Crikvenice.

J.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.