Supetar bilježi porast broja stanovnika!

U moru negativne hrvatske demografije eto i nečeg lijepog i pozitivnog. Supetar na Braču bilježi sve više prvašića u klupama i općenito sve više ljudi!

Grad Supetar je jedan od rijetkih gradova koji bilježi pozitivan prirast broja stanovnika. Na temelju podataka koji su pristigle u gradsku upravu broj isplaćenih naknada za novorođenu djecu iznosi 32 novorođene djece, dok je prijavljeno 26 naknadi za pogrebne troškove, piše Dalmacija danas. Osim ovih podataka , Grad Supetar je i jedan od samo 7 gradova u RH koji bilježi porast broja , i to kao 2. grad po redu nakon Krka.

Od 2011. godine broj stanovnika u Supetru porastao za 6,55 % .Činjenica tolikog rasta još je vrjednija kad znamo da je Supetar grad na otoku i da se uz svakodnevne izazove nosi i s mnogim specifičnostima otočkog života. Najveći porast stanovništva vidljiv je u dobnoj skupini od 25 do 44 godine, kao i kod djece do
14 godina. Znači, najveći udio u porastu čini upravo mlada, radno najsposobnija skupina.

U Gradu Supetru u školskoj godini 2023/24. u osnovnu školu ukupno je upisano 428 učenika, od kojih je 38prvašića. Sedam više negoli prošle godine, a ukupno 51 učenik više nego 2016. godine. U predškolskom odgoju imamo upisano 201 dijete, od čega je ove godine čak njih pedesetoro novoupisanih.To je ravno dvostruko više negoli godinu prije.

Bravo za Supetar, divno je kada postoje i ovakve vijesti!

J.T.

PROČITAJTE JOŠ:

Jedan od rijetkih otočkih gradova koji broji više stanovnika nego prije 10 godina | | Morski HR
Drastičan pad broja stanovnika u Hrvatskoj većinu građana nije iznenadio. Dok je velika većina gradova u državi izgubila dio stanovnika, uglavnom zbog iseljavanja, neka mjesta bilježe porast