Sunčani info dan Grada Poreča održava se 9. veljače

POREČ - Kako izgleda proces ugradnje sunčane elektrane, koji su uvjeti i odakle krenuti, kako se određuje snaga elektrane i visina investicije, kako se ostvaruju uštede, koje su mogućnosti za sufinanciranje? Saznajte na info danu!

Hrvatska je zemlja s velikim sunčanim potencijalom, a malo sunčanih krovova. 'Na sunčanoj strani' želi to promijeniti osiguranjem da svako drugo kućanstvo do 2030. godine proizvodi vlastitu električnu energiju iz Sunca.

Stoga pozivaju sve stanovnike Poreča na Sunčani info dan u okviru kojega će održati dvije stručno-savjetodavne radionice na temu 'Kako do vlastite sunčane elektrane?'.

Radionice će održati stručni tim servisa Zelene energetske zadruge (ZEZ), za podršku u realizaciji sunčanih elektrana za kućanstva - 'Na sunčanoj strani'.  

Prva radionica namijenjena je svim poduzetnicima, obrtima, tvrtkama i obiteljskim gospodarstvenicima, a druga građanima zainteresiranim za ulaganje u sunčanu elektranu na obiteljskoj kući.

Fokus će biti na pitanjima poput: kako izgleda proces ugradnje sunčane elektrane, koji su uvjeti i od kuda krenuti, kako se određuje snaga elektrane i visina investicije, kako se ostvaruju uštede, te koje su mogućnosti za sufinanciranje.

S obzirom na ograničen broj mjesta, za sudjelovanje na radionicama je obavezna prijava putem obrasca koji možete naći OVDJE.

ŠTO?
Radionice 'Kako do vlastite sunčane elektrane?'

GDJE?  
Kongresna dvorana - 1. kat u Obrtničkom domu

KADA?
Radionica za obrtnike - 09. veljače u 14:00
Radionica za građane - 09. veljače u 17:00

Predavanja organiziraju Zelena energetska zadruga i Sunčani ured Grada Poreča, u okviru EUKI 'BALKAN SOLAR ROOFS' projekta.

Na sunčanoj strani je neprofitni servis Zelene energetske zadruge (ZEZ) za podršku u realizaciji solarnih elektrana za kućanstva.  ZEZ je neprofitno društveno poduzeće koje pomaže građanima i javnom sektoru u investiranju i korištenju obnovljivih izvora energije.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Poreč otvorio Sunčani ured namijenjen zainteresiranima za solarnu energiju
POREČ - Sunčani ured Grada Poreča, mjesto na kojem će građani, uz prethodnu najavu moći rezervirati termin te besplatno dobiti savjet i tehničku podršku mogućnost korištenja energije sunca kroz vlastitu solarnu elektranu otvoren je u petak u Poreču. Poreč je time svojim građanima osigurao mjesto na…
Solarni kalkulator: izračunajte isplativost izgradnje sunčane elektrane
U okviru tematske mreže METAR nastao je solarni kalkulator, pomoću kojeg građani mogu izračunati isplativost izgradnje sunčane elektrane za kućanstvo unutar modela samoopskrbe. Kalkulator je nastao na temelju Smjernica za građane s ciljem povećanja udjela obnovljivih izvora energije u kućanstvima“,…