Suđenje za smrt Austrijanke u moru pred Malinskom

RIJEKA - Optuženi je izjavio da se ne smatra krivim. Vještaci nisu uspjeli utvrditi brzinu glisera, a obrana traži izdvajanje zapisnika s izjavom optuženog da je išao 10-15 čvorova.

Optuženi Dino Dokoza Nikpalj u istrazi je izjavio kako se ne smatra krivcem za to što se dogodila nesreća, s obzirom na okolnosti kako je do nje došlo, napominjući da je prilikom približavanja obali dostatno smanjio brzinu, piše Burin.

Stradalnicu i njenog oca nije primijetio u moru u prvom redu zbog odsjaja sunca od površine mora koje je bilo valovito. Kazao je da nije mogao primijetiti ni njihovu plutaču-ronilačku bovu, zbog njenog plosnatog oblika i bez tzv. ronilačke zastavice.

U dijelu akvatorija kroz koji je prolazio nije bilo za očekivati plivače ili ronioce, jer je riječ o dijelu mora upravo za prolaz brodica iz obližnje sportske lučice i njihovog glisera, kojeg je iznajmljivala tvrtka u kojoj je radio. Naglasio je da zbog navedenih okolnosti smatra da nije odgovoran za nesreću, tim više što su postojale i oznake u moru koje su omeđivale plovidbeni koridor.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Tvrtka čijim je gliserom ubijena mlada Austrijanka obitelji mora platiti golemu odštetu
Uskoro će biti četiri godine od pomorske nesreće kod otoka Krka u kojoj je poginula austrijska studentica Verena Heinz (20), a sada je donesena nepravomoćna presuda vezana za slučaj. Njezina je obitelj shrvana, a suđenje 29-godišnjem Dini Dokozi- Nikpalju, optuženom da je kobnog srpanjskog dana neo…