1 min. čitanja

Sudario se s vozilom Hitne pomoći - sva sreća pa mu nije trebalo pomoći

Sudario se s vozilom Hitne pomoći - sva sreća pa mu nije trebalo pomoći
Foto: ZHMIZ Pula

MEDULIN - 39-godišnji francuski državljanin nije obraćao previše pozornosti na vozilo hitne medicinske pomoći koje je davalo svjetlosne i zvučne signale pa je zaradio prekršajnu prijavu.

Nesreća se dogodila kada je 39-godišnji francuski državljanin upravljao automobilom, pulske registracijske oznake, iz smjera Medulina u smjeru Pule. Vozač se nailaskom vozila hitne medicinske pomoći, koje je davalo svjetlosne i zvučne signale te je bilo na hitnoj intervenciji, nije pomaknuo u desno, već je započeo skretati u lijevo. Pritom je došlo do sudara te vozilo hitne medicinske pomoći udarilo u zadnji dio automobila, donosi Istra24.

A što iz ove bizarne prometne nesreće možemo naučiti? Pa to da vozilima Hitne pomoći, ali i ostalim hitnim službama uvijek moramo dati prednost.

Ako se radi o cesti koja ima jednu prometnu traku, vozači se pomiču u svoju desnu stranu, a ako se radi o prometnici koja ima dvije ili više prometnih traka u istom smjeru, tada se vozači u lijevoj prometnoj traci pomiču lijevo, a vozači u desnoj prometnoj traci pomiču se u desno, dakle stvaraju slobodan koridor za prolazak vozila hitnih službi.

J.T.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.