1 min. čitanja

Stručnjaci podvodne arheologije iz Poljske i Australije sljedeći tjedan u Zadru

Stručnjaci podvodne arheologije iz Poljske i Australije sljedeći tjedan u Zadru
Foto: Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru

ZADAR - U Međunarodnom centru za podvodnu arheologiju u Zadru u četvrtak, 25. svibnja, održat će se javna predavanja gostujućih stručnjaka podvodnih arheologa iz Poljske i Australije.

U četvrtak, 25. svibnja 2023. godine u 12:00 sati, u učionici Međunarodnog centra za podvodnu arheologiju u Zadru, održat će se javna predavanja gostujućih stručnjaka podvodnih arheologa iz Poljske i Australije.

Osnovni cilj predavanja je senzibilizirati građanstvo o važnosti očuvanja kulturne baštine - prije svega educirati i uključiti lokalnu zajednicu u sustav zaštite podvodne arheološke baštine.

Pawel Litwinienko i Krzysztof Kurzyk održat će predavanje pod naziva Podvodna arheologija u Nacionalnom pomorskom muzeju u Gdańsku - nedavna istraživanja‘.

Projekt sufinancira poljsko Ministarstvo kulture i nacionalne baštine u okviru okviru programa Inspiring culture.

Kao poseban gost MCPA Zadar, dr.sc. Andrew Viduka, pomoćnik ravnatelja za podvodnu kulturnu baštinu u federalnoj vladi Australije, održat će predavanje pod nazivom Javni angažman, arheologija zajednice i upravljanje podvodnom kulturnom baštinom: studija slučaja iz Australije.

Andrew Viduka, osnivač i ravnatelj GIRT - Gathering Information via Recreational and Technical Scientific Divers, pridružit će MCPA Zadar arheolozima u programu monitoringa zaštićenih arheoloških lokacija.

B.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.