1 min. čitanja

STRIKOMAN POZVAO SPLIĆANE Sudjelujte u milenijskoj fotografiji posvećenoj Anti Mrvici

STRIKOMAN POZVAO SPLIĆANE Sudjelujte u milenijskoj fotografiji posvećenoj Anti Mrvici
Foto: Miroslav Lelas / Dalmacija danas

SPLIT – Mnoge je prije tri tjedna rastužila vijest da je u 69. godini života preminuo dr. sc. Ante Mrvica, legendarni umirovljeni koordinator Jadrolinije za plovno područje Splita i Dalmacije.

Fotograf Šime Strikoman snimit će ovog utorka, 2. ožujka, u 12 sati milenijsku fotografiju u čast Ante Mrvice; piše Dalmacija Danas. Sve će se dogoditi na gatu 25 trajektne like Split.

– Od papira ćemo, prema fotografiji složiti lik Ante Mrvice, dimenzija 20×17 metara. Događaj će se odviti na gatu 25 splitske luke, bez puno ljudi, zbog epidemioloških mjera, no molimo zainteresirane volontere da nam pomognu kod postavljenja scene u utorak od 9 sati. Snimanje realiziramo uz pomoć Jadrolinije Rijeka, Lučke uprave Split i JVP grada Splita – potvrdio je za Morski HR Šime Strikoman.

Ante Mrvica bio je hrvatski pomorac, sveučilišni profesor, te koordinator Jadrolinije za plovno područje Splita i Dubrovnika.

Umirovljen je krajem kolovoza 2017. godine; za Jadroliniju je radio 27 godina, te je bio proglašen Komunikatorom godine – 2018. godine mu je uručena nagrada, kao priznanje za njegovu ukupnu karijeru. Za svoj rad dobio je brojna priznanja, a Splitsko-dalmatinska županija mu je 2019. godine dodijelila nagradu za životno djelo. Njegova veličina i karizma bila je nevjerojatna.

PROČITAJTE JOŠ:

Šime Strikoman snima 730. milenijsku fotografiju, posvećenu Anti Mrvici
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.