1 min. čitanja

VIDEO Strašne bujice pustoše sjeveroistočnu obalu Australije!

VIDEO Strašne bujice pustoše sjeveroistočnu obalu Australije!
Foto:Facebook/Screenshot

Posljedice prohujalog ciklona Jasper su strašne. Voda nosi sve pred sobom, bilježe se rekordne poplave u regiji tik dok Koraljnog mora, ali istodobno, i pomalo ironično, i izrazito opasna nestašica vode.

Ceste su zakrčene i gotovo neupotrebljive, regularni kanali napajanja pitkom vodom blokirani i situacija je zaista alarmantna. Stotine su kućanstava bez električne energije, ceste većinom zatvorene, željeznički promet ne postoji.. Posvuda vladaju bujice i provode se hitne evakuacije najugroženijih građana. A takvih je na tisuće.

Foto:Google maps

Grad Cairns na sjeveroistoku zemlje sada je zapravo otok okružen podivljalom vodom, a aerodromi u najugroženijim dijelovima regije po svoj će prilici biti zatvoreni.

- Stanje je sve teže i teže. Preko noći su pale tolike količine oborina koje ne pamtimo, a prema prognozama kiša će nastaviti padati i dalje. Promet gotovo da i ne postoji, a uskoro ćemo zatvoriti i zračnu luku. Ovakve poplave nismo imali od 1977., izjavio je Steven Miles, premijer savezne države Queensland.

J.T.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.