1 min. čitanja

STOLJEĆE JADRIJE Šibensko kupalište obilježilo veliki jubilej muralom istoimenog broda na poznatim kabinama

STOLJEĆE JADRIJE Šibensko kupalište obilježilo veliki jubilej muralom istoimenog broda na poznatim kabinama
Foto: Šibenik zaslužuje boljeǃ / Facebook 

ŠIBENIK - Mural legendarnog broda "Jadrija" na stražnjem zidu čuvenih šarenih kabina koji oslikava mladi šibenski slikar Toni Živković privukao je veliku pažnju jadrijaša pa bi da nije bilo njihovih stalnih zapitkivanja i slikanja pokraj murala možda bio završen I jučer. Slikar će ga, kako nam je kazao dovršiti danas, kako bi bio spreman za središnju proslavu 100. rođendana gradskog kupališta Jadrija koja će biti sutra 6. kolovoza na dan njezinog osnivanja.

Toni je od rođenja jadrijaš jer mu obitelj ima na Jadriji kuću, ali brod Jadriju ne pamti. Taj brod Jadriju nisam nikada vidio. Plovio je prije nego što sam se ja rodio. Ima I malo njegovih fotografija.

Foto: Šibenik News

- Prikupio sam ih svega nekoliko,a ova slika je kombinacija detalja koje sam s njega izdvojio - kazao je za Šibenik News taj 25–godišnji Šibenčanin s diplomom Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci na kojoj radi kao asistent.

Toni taj mural slika volonterski a boju je osigurala TZ Grada Šibenika. Gledajući ga na zidu kabina mnogim starijim jadrijašima došlo je da u njega uskoče kao što su to radili prije nekoliko godina

Foto: Facebook

Brod Jadrija koji je prevozio generacije Šibenčana na Jadriju natrag u Šibenik plovio je na toj relaciji od pedesetih godina prošlog stoljeća do Domovinskog rata. Izgrađen je u betinskom brodogradilištu 1954. godine, a danas, obnovljen u mini kruzer prevozi turiste.

Stanko Ferić

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.