2 min. čitanja

Stižu božićnice za splitske umirovljenike i socijalno ugrožene građane

Stižu božićnice za splitske umirovljenike i socijalno ugrožene građane
Foto: Pixabay

SPLIT – I ove godine stižu božićnice koje su po prvi put uvećane prošle godine i po pojedinim kategorijama iznose od 300 do 500 kuna umjesto nekadašnjih 150 do 300 kuna. Osim nove kategorije od prošle godine – korisnika zajamčene minimalne naknade koji imaju rješenje Centra za socijalnu skrb, ove godine je novost da će po po prvi puta božićnicu dobiti i njegovatelji koji su od ove godine ostvarili pravo na novu mjeru Grada Splita, i to u visini od 500 kuna.

Očekuje se da će pravo na božićnicu ostvariti oko 6.000 korisnika.

Ovih dana počinje isplata božićnica sljedećim građanima na području Splita:

  • Umirovljenicima s ukupnim prihodima do 2.000,00 kuna koji od Grada Splita ostvaruju pravo na potporu u sklopu projekta „Moj zlatni Split“ s prebivalištem na području Grada Splita u trajanju od najmanje tri godine prema slijedećim kategorijama i iznosima:
  • umirovljenicima s ukupnim prihodima do 900,00 kuna: u iznosu od 500,00 kuna
  • umirovljenicima s ukupnim prihodima u visini od 900,01 kuna do 1.500,00 kuna: u iznosu od 400,00 kuna
  • umirovljenicima s ukupnim prihodima u visini od 1.500,01 kuna do 2.000,00 kuna: u iznosu od 300,00 kuna

Novčani iznosi bit će im dodijeljeni na karticu Moj zlatni Split.

  • Nova kategorija su njegovatelji s prebivalištem na području Grada Splita u trajanju od najmanje tri godine i koji od Grada Splita primaju potporu njegovateljima te će se pravo ostvariti isplatom na račun korisnika u iznosu od 500,00 kuna.
  • Zatim, pravo na božićnicu u iznosu od 300,00 kuna ostvaruju korisnici osobne invalidnine Centra za socijalnu skrb s prebivalištem na području Grada Splita u trajanju od najmanje tri godine i koji od Grada Splita primaju naknadu te će se pravo ostvariti isplatom na račun korisnika.
  • Pravo na božićnicu u iznosu od 300,00 kuna mogu ostvariti i umirovljenici mlađi od 60 godina, čija mirovina iznosi do 2.000,00 kuna s prebivalištem na području Grada Splita u trajanju od najmanje tri godine, a pravo će se ostvariti isplatom na račun korisnika.
  • I naposljetku, korisnici zajamčene minimalne naknade Centra za socijalnu skrb s prebivalištem na području Grada Splita mogu ostvariti božićnicu u iznosu od 300,00 kuna, a pravo će se ostvariti isplatom na račun korisnika.

Važno je naglasiti da umirovljenici mlađi od 60 godina koji ispunjavaju uvjete trebaju popuniti zahtjev u kojem će navesti broj računa, dostaviti potvrdu o visini mirovine (preslik zadnjeg odreska, Rješenje o visini mirovine i sl.) i preslik osobne iskaznice. Ukoliko su primatelji mirovine iz inozemstva je potrebno donijeti potvrdu o visini te mirovine i potvrdu Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje da ne koriste mirovinu RH.

Korisnici zajamčene minimalne naknade koji ne primaju od Grada Splita nikakvu subvenciju za ostvarenje prava trebaju popuniti zahtjev u kojem će navesti račun na koji će se izvršiti isplata božićnice.

Zahtjevi se mogu preuzeti i predati od danas 7. prosinca 2020. godine do 31. prosinca 2020. godine u centralnoj pisarnici Grada Splita, a dostupni su i na web stranici: www.split.hr. Zahtjev moraju podnijeti umirovljenici mlađi od 60 godina i korisnici zajamčene minimalne naknade koji ne primaju subvencije od Grada Splita.

I.B.

PROČITAJTE JOŠ:

Dva milijuna kuna za Božićnice umirovljenicima u Dubrovačko-neretvanskoj županiji
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.