1 min. čitanja

Stiže 10. Late Summer Festival Dubrovnik

Stiže 10. Late Summer Festival Dubrovnik
Foto: arhiva/TZ Dubrovnik

DUBROVNIK - Idućih mjesec dana grad pod Srđem bit će domaćin jubilarnog izdanja međunarodnog glazbenog festivala ''Dubrovnik u pozno ljeto''. U organizaciji Dubrovačkog simfonijskog orkestra festivalski program počinje 26. kolovoza i trajat će do 23. rujna.

Na rasporedu je 14 koncerata na kojima će publika uz ostalo moći uživati i u dvije skladateljske premijere i 20 solističkih nastupa zvijezda klasične glazbe. Posebnost ovogodišnjeg izdanja nastupi su umjetnika koji su osvojili nagrade na međunarodnim glazbenim natjecanjima. Program festivala predstavili su ravnatelj Dubrovačkog simfonijskog orkestra Damir Milat i šef dirigent Marc Tardue, ističući kako će se narednih dana u Dubrovniku ''čuti budućnost klasične glazbe''.

Publiku očekuje bogat program/Foto: Dubrovački simfonijski orkestar

-Bitno je da nakon završetka Igara imamo kvalitetne sadržaje namijenjene i našoj publici i našim turistima koji u rujnu posjećuju grad, a upravo oni koji dolaze u to vrijeme su gosti koji žele konzumirati više kulturnih sadržaja - istaknula je zamjenica dubrovačkog gradonačelnika Jelka Tepšić na konferenciji za medije.

Detalje programa jubilarnog Međunarodnog glazbenog festivala možete pronaći ovdje. U proteklih deset godina festival je privukao više od 30.000 posjetitelja koji su imali priliku uživati u više od 150 koncerata i nizu solističkih nastupa vodećih imena svjetske klasične glazbe.  

V.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.