3 min. čitanja

Stanovnici ne mogu iz Vinišća: "Jugo je izbacilo sav šljunak s plaže na cestu"

Stanovnici ne mogu iz Vinišća: "Jugo je izbacilo sav šljunak s plaže na cestu"
Foto: Dalmacija Danas

VINIŠĆE - Općina je o ovom problemu obaviještena još u subotu.

Za mještane Vinišća, naselja u općini Marina, jutro opet nije dobro počelo. Naime jugo koje, osim što pravi probleme u pomorskom prometu, očito probleme radi i u kopnenom prometu. Barem što se ovog mjesta tiče.

Uslijed jakog nevremena, ogromne količine pijeska i žala jugo je izbacilo s plaže na put uz rivu i time zapriječilo prolaz automobilima. Neki su pokušali prijeći, ali završili su neslavno pa se rukama gurao automobil da se iskopa iz šljunka. Međutim, zadaje probleme i pješacima, a taj problem traje, vjerovali ili ne, već treći dan.

- Za mještane Zagrade u Vinišću svakako nije dobro jutro. Od ranih jutarnjih sati u subotu 21.siječnja, mještani Zagrade u Vinišću ne mogu autima proći jer je nevrijeme svu škalju sa plaže bacilo na put. Na drugom zaobilaznom putu su radovi tako da ukoliko vam treba neka hitna intervencija i morate ići van Vinišća, jedini način je da spornu dionicu prepješačite i da vas s druge strane čeka netko s autom - kazala je čitateljica portalu Dalmacija Danas.

- Općina je o ovom problemu obaviještena još u subotu, ali kako kažu "traže bager". Ironija cijele priče je da 400 metara niže, na Viniškom mulu, općinski ili čiji već bager stoji već dva mjeseca jer se na toj strani po drugi put radi šetnica. Ovaj put će izgleda odraditi posao kako treba, jer je prethodna šetnica bila između drveća pa zapravo i nije služila kao šetnica već kao sramota Vinišća - ispričala je čitateljica koja se nada da će se ovom objavom probuditi nečija savjest.

Istu priču potvrđuje i druga stanovnica Vinišća.

- Treći dan nadležni još uvijek nisu ništa napravili. Kada je jako jugo, kompletnu plažu izbaci na cestu. Do sada to i nije bio toliki problem jer smo imali jedan okolni put koji smo mogli koristiti kao alternativu, ali sada je i on zatvoren jer je prokopran zbog radova. I doslovno, jutros svako auto koje je pokušalo proć je zapelo - kazuje.

- U subotu su nadležni obavješteni da je stanje takvo i takvo i da je okolni put zatvoren, oni su odgovorili da sve znaju i da traže bager. A bager koji koristi Općina, za izgradnju šetnice, je tu na 300 metara, znači bager je tu ali se nitko nije pojavio.

Jutro sam opet zvala, rekli su da šalju čovjeka za dva sata da počisti. Prošla su evo i tri sata, nikoga i dalje nema. A rekli su još i kao što mi njih uznemiravamo, puhat će jugo još dva tri dana - priča dalje čitateljica koja se jednostavno ne može načuditi nadležnim službama koje su očito olako shvatile ovaj veliki problem, piše Dalmacija Danas.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Katamaran već godinu dana nasukan na plažu u Vinišću: “Raspada se i prijeti onečišćenjem od goriva i maziva” | | Morski HR
VINIŠĆE - Priča o katamaranu koji je već godinu dana nasukan na plažu u Vinišću, dobila je nastavak. Kako su nas upozorili iz sportsko ribolovno-ekološke udruge Lanterna, vrijeme i nevrijeme je
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.